vineri, 16 septembrie 2011

Specialist NASA: Niciun asteroid de mari dimensiuni nu va lovi Pământul în următoarele sute de ani

William J. Cooke, specialist NASA, a declarat, vineri, la Sibiu, că nu a fost detectat niciun asteriod de proporţii care ar putea lovi Pâmântul în următoarele câteva sute de ani şi a susţinut că nu se teme că sfârşitul lumii ar putea fi aproape şi că doarme foarte liniştit noaptea.

Pământul nu e ameninţat de asteroizi / FOTO: renne.ro
William J. Cooke, specialist NASA, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă există informaţii referitoare la o posibilă coliziune a Pământului cu un asteroid uriaş.
"NASA nu a detectat nimic de proporţii care să lovească Pământul în următoarele câteva sute de ani. Nu sunt asteroizi de mari dimensiuni în următoarele câteva sute de ani. Pot fi mici asteriozi, de mărimea unei case, dar nimic de dimensiuni kilometrice nu este proiectat către Pământ în următoarele câteva sute de ani", a declarat William J. Cooke.
Întrebat dacă este sau nu aproape sfârşitul lumii, specialistul NASA a răspuns râzând: "Cred că suntem în siguranţă! Eu dorm foarte bine şi liniştit noaptea!".
Detlef Koschny, specialist din cadrul Staţiei Spaţiale Europene, a declarat, la rândul său, că efectele sunt mici în cazul unei coliziuni cu un asteroid de dimensiunea unei case.
"O astfel de explozie a fost în Siberia, în 1908, cam acum o sută de ani. Acolo a fost un asteroid cu diametrul de 40 de metri, deci cam ca o casă mare. A explodat complet în atmosferă. Astfel de evenimente se produc, de obicei, cam la 300 - 400 de ani. Obiectele cu care ne-am putea ciocni sunt mici, deci vor produce efecte mici. Nu avem de ce să ne temem", a declarat Detlef Koschny.
Cei doi specialişti se află la Sibiu pentru a participa la cea de-a 30-a Conferinţă Internaţională de Meteori, în care se discută aspecte practice şi ştiinţifice ale existenţei meteorilor în Univers.


 Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu