joi, 20 octombrie 2011

Articolul zilei (20.10.2011): Sacrificiul unei mame – A ales viata bebelusului in locul tratamentului pentru cancer

Iata ce aflam din articolul Sacrificiul unei mame: A ales viaţa bebeluşului în locul tratamentului pentru cancer:
Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.
Un sacrificiu pe care Stacie n-a ezitat să-l facă. Visa să fie mamă şi urma să-şi realizeze cea mai puternică dorinţă: să aducă pe lume un copil.
Medicii au anunţat-o însă că suferă de un cancer foarte agresiv, cu evoluţie rapidă, că numai chimioterapia ar putea-o salva şi că n-ar mai putea să aibă copii niciodată.Stacie, însărcinată, s-a hotărât totuşi să renunţe la viaţa ei pentru bebeluş. L-a purtat timp de cinci luni şi în cele din urmă a născut prin cezariană o fetiţă de 1 kg. La trei săptămâni de la naştere, Stacie a putut în sfârşit să o ţină în braţe pentru prima oară şi s-a stins după trei zile de cancer.
“Bebeluşul era tot ce avea”, spune fratele ei, Ray Phillips, în cotidianul “Oklahoman”. Stacie l-a sunat fericită în martie să-i spună că este însărcinată, deşi credea că nu poate avea copii. Însă nu după multă vreme a aflat o altă veste, tragică de această dată: Stacie suferea de un cancer deosebit de agresiv, la nivelul cefei şi capului.
Pentru că era deja despărţită de tatăl copilului, i-a cerut fratelui ei să aibă grijă de copil când ea nu va mai fi. Pe 16 august, Stacie s-a simţit rău şi a fost transportată la spitalul din Oklahoma City. După două zile, ritmul cardiac al bebeluşului a scăzut. Mamei i s-a făcut de urgenţă cezariană, singura şansă de supravieţuire a copilului.
Dottie Mae avea la naştere mai puţin de o treime din greutatea medie a unui nou-născut. A rămas la terapie intensivă, ca şi mama ei ale cărei tumori avansau cu mare viteză, împiedicând-o să vorbească sau să întoarcă capul şi lăsând-o uneori inconştientă.
“I-am arătat fotografii ale micuţei, dar voia atât de mult să o vadă şi să o ţină în braţe! Nu puteam face nimic în faţa disperării ei. Medicii ne spuseseră că mai are de trăit doar câteva zile”, spune fratele lui Stacie (foto). La insistenţa familiei, personalul medical a organizat o deplasare asistată a micuţei Dottie, care a fost adusă într-o capsulă special amenajată. Stacie, în lacrimi, şi-a putut ţine în sfârşit fetiţa în braţe. A murit după trei zile.
Înmormântarea a avut loc pe 14 septembrie, iar micuţa Dottie Mae este acum alături de Ray, soţia lui, Jennifer, şi cei patru copii ai lor.
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu