vineri, 14 octombrie 2011

NU PARTICIPATI! „Occupy Bucharest!” – Piata Unirii 15 octombrie

Iata ce aflam din articolul Occupy Bucharest! Românii se strâng în Piaţa Unirii:
De puţină vreme a început să circule pe reţelele de socializare un banner care îi îndeamnă pe români să se strângă pe 15 octombrie în Piaţa Unirii din Capitală la acţiunea „Occupy Bucharest”, în semn de solidaritate cu americanii strânşi în New York în deja celebra „Occupy Wall Street”.
În fapt, va fi o mișcare de protest globală  care se va desfășura pe 15 octombrie împotriva celor pe care populaţia îi consideră vinovaţi pentru criza financiară.
Siteul central al mişcării este
http://15october.net/ . „Puterile lumii lucrează în beneficiul câtorva, ignorând majoritatea şi preţul uman şi de mediu pe care trebuie să se sfârşească”, spun iniţiatorii acţiunii, care îndeamnă la proteste paşnice.
Ce este Mişcarea “Occupy Wall Street”
Mişcarea “Occupy Wall Street” protestează împotriva confiscării ipotecilor imobiliare, ratei înalte a şomajului şi împotriva fondurilor de salvare a multor companii şi instituţii financiare americane, aprobate în 2008.
Conţinutul revendicărilor explică, într-o anumită măsură, de ce mai multe sindicate şi-au exprimat susţinerea faţă de mişcarea de protest de la Wall Street şi intenţionează să se alăture manifestanţilor.
„Aproximativ 4.000 de persoane și-au arătat intenţia de a participa la demonstraţia paşnică care va începe la prânz pe 15 octombrie“, a declarat  Kai Wargalla, unul dintre organizatorii mișcării „Ocupați London Stock Exchange“ sau „Ocupaţi Londra“, într-un interviu pentru Bloomberg.
Revendicările protestatarilor londonezi sunt similare cu cele ale mișcării „Ocupați Wall Street“, din centrul financiar al New York – ului. „Protestăm împotriva nedreptăților sociale şi financiare. Dacă te uiți la sectorul financiar, precum şi la sistemul politic şi de reglementare, vei vedea că acestea nu funcționează  pentru noi, oamenii obișnuiți”, a declarat Kai Wargalla citat de Bloomberg. Tom Gilbert, un purtător de cuvânt al Bursei din Londra (London Stock Exchange)“, a declarat că oficialii bursei sunt conştienţi de protest, dar nu a avut nici un alt comentariu.
Miliardarul Soros susţine manifestaţiile împotriva Wall Street
Investitorul american George Soros a declarat luni că priveşte cu simpatie manifestaţiile împotriva Wall Street care, în opinia sa, au fost cauzate de “super-bonusurile” plătite de către bănci.
“Am simpatie faţă de opiniile lor”, a declarat Soros într-o conferinţă de presă la ONU, răspunzând unei întrebări despre manifestanţii care au încercat să blocheze Podul Brooklyn la sfârşitul acestei săptămâni şi care au făcut apel la organizarea de noi manifestaţii miercuri, în cartierul financiar din New York.
Soros, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a precizat că o proporţie importantă din furia exprimată de manifestanţii anticapitalişti şi ultraconservatorii din cadrul “tea party” vizează acţiunile băncilor.
“Le înţeleg reacţia, sincer”, a spus Soros, subliniind situaţia micilor întreprinderi, ale căror dobânzi la credite au crescut de la opt la 28 de procente, după criza din 2008.
Comentariu saccsiv:
   Nu participati, din motivele pe care le-am expus in articolul:
MESAJUL REVOLUTIEI (sau repetitiei) ce se doreste a se declansa la 15 OCTOMBRIE pregateste de fapt reala NOUA ORDINE MONDIALA

Sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu