luni, 3 octombrie 2011

Pata solara 1302 dezlănţuita spre Pamant, detectata pe unde scurte de radio






Expertii monitorizeaza petele solare care a produs o furtună solara de  categorie X1.9 care a fost dezlănţuit în weekend şi ar putea fi condus spre Pământ.Pata solara 1302 este atat de puternica, incat au fost detectate unde scurte de radio pe Pamant.
Digital Journal a raportat în trecut  furtuni solare intense, si catastrofale dar nimic, până în present, nu  a avut loc.Cel mai rău lucru care a rezultat până acum, a fost pierderea semnalelor radio în unele părţi ale Statelor Unite.
Luni,  NASA a informat ca o puternica furtuna solara de categorie X1.9, care a izbucnit din regiune activă (pete solare) 1302 in dimineaţa zilei de sâmbătă si care a fost înregistrată de către administraţia spaţial Solar Dynamics Observatory.
Cei care au publicat clipul video, au prezentat o socanta umbra urlatoare, care s-a îndepărtat de locul de impact. Acest lucru a dus oamenii de ştiinţă să creadă că explozia a produs o ejecţie de masă coronal (CME), care ar putea afecta câmpul magnetic terestru  în această săptămână.
Deşi nici una dintre exploziile care au fost directionate spre Pământ, pata solara se va intoarce spre pamant în următoarele câteva zile. Oficiali NASA spun ca AR1302 va continua sa creasca şi că nu există dovezi că aceasta va scadea in intensitate prea curand. Aceasta este o posibilitate de a produce noi
CME – uri.
Laboratorul Goddard Space Weather a detectat plasma solară eoliena ascunsa în orbita geostaţionară care ar putea afecta sateliţi, pentru că ei vor experimenta vântul solar plasmatic şi câmpuri magnetice.
Deoarece petelor solare vor continua să producă furtunile solare intense, vor continua sa fie si inregistrari audio ale evenimentelor solare. Thomas Ashcraft din New Mexico a fost capabil sa inregistreze sunetul activitatii solare la radio lui cu unde scurte.
Gaizerele ceresti in zonele cu  latitudini inalte vor creea aurore boreale la caderea noptii. Continuitatea Central a emis un comunicat de presa pentru întreprinderi. Aceasta a observat lista NASA a impactului posibil de vreme spaţiala. Acesta a reiterat avertismentul NASA ca activitatea intensă solara ar putea provoca penele de curent  pe tot globul si ar putea dura luni de zile pentru ca inginerii sa  încerce sa  repare situaţia.
Acest lucru ar duce la perturbarea Comertului numeroaselor instituţii care utilizeaza internetul , care ar fi deconectat, avioane nu ar fi capabile să utilizeze sistemul de navigare GPS şi nu ar fi  energie electrica pentru sute de milioane de oameni.
Potrivit NASA, pata  solara este încă  orientata spre Pământ, dar furtuna geomagnetic a disparut.

Sursa: digitaljournal.com
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu