miercuri, 26 octombrie 2011

Tocmai s-a declarat falimentul incipient al Romaniei?

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Tocmai am aflat ceea ce banuiam de mult: intre faliment si Romania mai stau doar cateva banci amabile ce imprumuta statul. Dar, daca bancile mama din strainatate le vor cere copiilor din Romania sa-si retraga banii de aici, sau nu le vor mai pune sume la fel de mari la dispozitie pentru creditarea statului roman, am imbulipopistrat-o. Adica am terminat-o. Definitiv. Pana acum ni se spunea ca Romania e pe val, ca noi am luat masurile de austeritate inaintea tuturor si uite ce bine ne merge, nu am ajuns ca Grecia. Cum credeti ca rezista Grecia la ora actuala? Din imprumuturi. Ce am aflat noi astazi de la un om ales de popor sa-i reprezinte interesele? Ca Romania, daca nu va mai primi imprumuturi, va intra in imposibilitate de plata chiar de la sfarsitul acestui an.
Desigur, daca vrem sa ne securizam pozitia stabila (care… pozitie? Care stabilitate? Acestea sunt concepte care nu rimeaza cu Romania!) putem lua masuri despre care eu avertizam inca de prin iunie, daca nu ma insel: vor urma noi si noi taieri de pensii si salarii. In urma discursului de ieri-alaltaieri am aflat ca nu se pune problema unor noi impozitari sau taieri. In schimb astazi am aflat ca guvernul ia in calcul inghetarea salariilor si pensiilor pana in semestrul II al anului viitor. In conditiile in care preturile cresc iar salariile si pensiile raman pe loc… asta inseamna tot taieri pentru populatie. Practic nivelul de trai va scadea pana la Groapa Marianelor si chiar mai mult de atat. Pai parca eram bine… Sau masurile exceptionale luate pana acum nu si-au dovedit efectul? De ce oare? Eu zic ca e de vina opozitia. Si daca asta nu e suficient ca poporul sa n-o mai voteze, sa mai adaugam ca opozitia a produs si incalzirea globala, si largirea gaurii de ozon; deci trebuie interzisa. Nu de alta, dar cand tipa ea guvernul nu se poate concentra la masurile de austeritate. Stiti ca avem un executiv debil.
Si, daca nu erau de ajuns aceste vesti, aflam ca razboiul impotriva singurului Rege al Romaniei aflat in viata continua. Nu direct, din partea mai marelui. Pentru ca el nu se injoseste sa mai bage in seama oameni educati precum monarhii. Nu, actioneaza prin interpusi. Oameni nascuti in afara Casei Regale din Romania, dar cu ADN (jumatate) regal. Care scriu scrisori deschise Regelui Mihai I de Romania si-l acuza ca n-a facut nimic pentru poporul roman. Probabil lobby-ul facut in afara granitelor nu se pune. Trebuia sa vina in tara si sa fie impuscat, ca istoria sa-i pastreze o amintire luminoasa. Si in stilul asta au urmat o groaza de invective ascunse sub un limbaj elegant. Intrebare de baraj: cine credeti ca este nasul copilului personajului ce scrie scrisori deschise? Ati ghicit. Cel mai cumatru dintre cumetri. Cel care e ruda prin alianta si cu “arestati politic”…
E bine. Deci noi suntem fericiti ca stam mai bine decat Grecia, Romania luand masuri de austeritate din timp. Noi stam mai bine decat Grecia desi noi traim cu cate 150 de euro pe luna iar ei cu de la 500 in sus. Noi stam mai bine decat Grecia pentru ca ei traiesc numai din imprumuturi si noi nu. Desi astazi ni s-a spus oficial ceea ce banuiam deja cu totii: ca fara imprumuturi putem stinge lumina. Diferenta ar fi ca Grecia are un nume mai bun, pe piata internationala, decat Romania. Deci ea are sanse sa tot primeasca bani. Pe noi, taramul unde cresc infractorii, nu ne mai crediteaza nimeni.
Concluzie? Noi stam mai bine decat Grecia. Poate pe Luna, pentru ca pe Terra Romania sta mult mai rau decat orice stat european…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu