sâmbătă, 8 octombrie 2011

Volcanul Indonesian Krakatau : cutremurele vulcanice au crescut de 200 la 7200 pe zi

Autorităţile au avertizat turişti şi pescari să stea la mai mult de o milă (doi kilometri), de un vulcan indonezian are fumega, cunoscut sub numele de "copilului din Krakatoa."
Vulcanul  din strâmtoarea Sunda, 80 mile (130 kilometri) vest de capitala, Jakarta, a fost creat de aceleaşi forţe tectonice care au condus la erupţia din 1883 Krakatoa care a ucis zeci de mii de oameni.
Acest "copil" creşte cinci metri (m) intr-un an, este de acum la 1320 de picioare (400 metri) înălţime. Valul de cenuşă a ajuns la o altitudine de 700 de metri pe 04 octombrie 2011
Gede Suantika de la  Centrul de Vulcanologie, spune ca nivelul de alerta al muntelui  a fost ridicat la nivelul al  doilea-  mai mare decat săptămâna trecută, după numărul de cutremure vulcanice care a crescut de la 200 pe zi la 7.200.
Suantika a declarat marţi că el isi face griji pentru o explozie puternică care ar putea trage în jos roci incandescente pe pantele sale şi departe în ocean.
O înregistrare video a Krakatau Anac luate de către un turist cu câteva săptămâni în urmă
Un total de şase vulcani din Indonezia sunt în stare de alertă şi de a fi urmăriti îndeaproape de către Vulcanologi şi în caz de catastrofe geologice de Centrul de atenuare (PVMBG).
1. Anac Krakatau / 2. Tambora / 3. Papandayan / 4. Anac Ranakan / 5. Lokon 6. Karangetang.
Sursa si autor:  thejakartaglobe  *   (youtube)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu