miercuri, 9 noiembrie 2011

Apocalipsa financiară se declanșează pe 23 noiembrie

Firma de cercetare Exclusive Analysis susține că între 23 și 26 noiembrie se va declanșa o criză bancară mondială. Apocalipsa financiară are 65% probabilitate să se declanșeze între 23-26 noiembrie, spun ei.

Experții de la Exclusive Analysis suștin că sunt suficient de versați încât să prognozeze fără marjă de eroare sfârșitul sistemului financiar mondial. Totuși, cel mai probabil, zilele apocalipsei financiare, vehiculate de specialiștii Exclusive Analysis, vor trece banal, ca oricare altele, iar profeții sfârșitului lumii financiare vor trebui să suporte consecințel blufului confirmat.

Predicția fatalistă se fundamentează pe o premisă simplă dar nesustenabilă. Profeții sfârșitului spun că dezastrul va începe cu o criză bruscă în care SUA, Marea Britanie, și țările din BRIC, adică Brazilia, Rusia, India, China, vor refuza să finanțeze prin FMI Zona Euro. Grecia și Italia se vor prăbuși. Sistemul bancar mondial se va cufunda în haos, pe măsură ce firmele vor fi puse în fața unor pierderi de miliarde de dolari.

Predicția pleacă de la asumpția că EFSF (European Financial Stability Facility) nu are suficient capital încât să poată preveni criza. Corect, de altfel. Fondul poate împrumuta cel mult 440 de miliarde de euro. Coroborat cu capitalul pe care FMI l-ar putea funiza și fondurile de urgență ale Germaniei și poate ale SUA, dezastrul financiar mondial ar putea fi evitat.

Raportul elaborat de firma Exclusive Analysis pornește de la premisa că după criza din 2008, cele mai puternice state din lume vor îngădui o catastrofă similară, în viitor.
Sursa: Money.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu