joi, 24 noiembrie 2011

A fost descoperită o bucătărie a regilor maiaşi, datând de acum un mileniu (VIDEO)

A fost descoperită o bucătărie a regilor maiaşi, datând de acum un mileniu (VIDEO)Galerie foto (1)
Reprezentanţii Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic au anunţat descoperirea unei bucătării regale în statul mexican Yucatan.
Arheologii au găsit un număr mare de oale, instrumente de piatră şi alte materiale în bucătăria care a deservit regii Maya şi elitele acestui oraş. Încăperea se întindea pe o suprafaţă de 40 de metri lungime şi 14 metri lăţime, estimându-se că a fost folosită în jurul anilor 750 – 950 e.n., atunci când oraşul Kabah era un important centru al culturii Maya.
Cercetătorii afirmă că există dovezi care atestă prezenţa oamenilor în zonă încă din anul 300 î.e.n.
Specialiştii institutului susţin că această bucătărie era parte a unui palat regal. “Credem că în palate se găteau cantităţi mari de mâncare, de aceea instrumentele de gătit erau mai mari, în cantităţi semnificative şi aveau forme variate, pentru diferite utilizări”, explică arheologul Lourdes Toscano.
Toscano afirmă că arheologii au fost surprinşi de faptul că nu au fost descoperite oase de animale în situl arheologic, ceea ce sugerează că deşeurile erau transportate în altă parte.
Cercetătorii intenţionează să studieze rămăşiţele găsite în situl arheologic, pentru a descoperi cu ce se hrăneau maiaşii din această comunitate.

Surse: Physorg şi INAH
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu