marți, 15 noiembrie 2011

Presă: Mossadul se află în spatele exploziei de la baza militară din Iran

Serviciul secret israelian are legătură cu explozia care a ucis 17 membri ai gardienilor Revoluţiei, duminică, la o bază militară din Iran, scrie publicaţia Time.

Iranul este acuzat că dezvoltă un program nuclear militar
Un oficial din serviciile occidentale de informaţii, citat de Time, a sugerat că Israelul se află în spatele exploziei de duminică de la baza militară iraniană, deşi republica islamică a afirmat că a fost vorba de un accident.
Explozia a avut loc duminică, la depozitul de muniţie de la baza Malard, situată la vest de Teheran. Time susţine că Mossadul este direct implicat în actul de sabotaj de la baza militară şi că astfel de atacuri vor mai avea loc.
Un important expert se numără printre cei 17 membri ai Gardienilor Revoluţiei ucişi în explozia de la o bază militară din apropiere de Teheran, au declarat luni autorităţile, pe fondul informaţiilor potrivit cărora acesta s-ar fi ocupat de dezvoltarea de rachete.
Un comunicat dat publicităţii de Gardienii Revoluţiei afirmă că generalul Hassan Moqaddam, şeful unităţii de cercetare logistică, se numără printre cei morţi.
Potrivit cotidianului israelian de mare tiraj Yediot Ahronot, Moqaddam este "părintele Shihab", iar moartea sa reprezintă o lovitură grea pentru programul iranian de rachete.
Moqaddam ar fi jucat un rol important în dezvoltarea mai multor rachete iraniene, inclusiv Shihab şi Zelzal, precum şi în producţia rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune folosite de Hamas şi de facţiuni ale Jihadului Islamic din Gaza, precum şi de Hezbollahul libanez.

Sursa : REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu