joi, 1 decembrie 2011

INVENTIA MOTORULUI CU APA !



“Masina va continua sa functioneze atata timp cat nivelul apei in rezervor este mentinut aproape de maxim. Nu necesita construirea unei infrastructuri de reincarcare a bateriilor, procedeu intalnit adesea la automobilele electrice”, a declarat Kiyoshi Hirasawa, CEO Genepax.Stire aparuta in 2008 pe site-ul automarket.ro.O companie Japoneza a inventat o masina electrica care, dupa spusele lor, merge doar cu apa. Genepax este numele consortiului care a dezvaluit la Osaka masina care ar putea revolutiona industria energetica. Oficialii Genepax sustin ca automobilul inovativ poate parcurge timp de o ora o distanta de 80 km cu un singur litru de apa de orice tip – de ploaie, de rau sau de mare.
Odata ce apa este varsata in rezervorul masinii, generatorul o descompune si o utilizeaza pentru crearea energiei electrice. Genepax a construit momentan un singur prototip pentru a-l patenta si spera intr-o colaborare cu unul dintre constructorii auto japonezi pentru a introduce automobilul in productia de serie. Ramane de vazut daca automobilul care functioneaza pe baza de apa va fi disponibil in showroom-uri.
De specificat aici ca exista un filmulet pe internet in care se spune ca în anii ”70, în timpul primei crize a petrolului, un spaniol a inventat motorul care funcţionează pe bază de apă şi câteva minerale. El a demonstrat că invenţia lui nu era o minciună şi a dăruit (fără nicio pretenţie materială) patentul guvernului pentru beneficiul spaniolilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu