luni, 5 martie 2012

5 alimente "sănătoase" pe care e bine să le eviţi Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/5-alimente-sanatoase-pe-care-e-bine-sa-le-eviti

Unele alimente au, pur şi simplu, reputaţia de a fi "sănătoase" fără ca în realitate să existe prea multe argumente pentru asta. Ba, mai mult, scrie Washington Post, există lucruri "sănătoase" pe care e bine să le scoţi cu totul din alimentaţia ta.VEZI mai multe sfaturi despre viaţă sănătoasă şi reţete pe BUCĂTĂRIA.NET.




Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă / FOTO: cuisinerecettes.ch
Iată care sunt cele mai des întâlnire alimente considerate sănătoase:

- batoanele cu cereale. Sunt adevărate "bombe calorice", scriu cei de la ziarul Washington Post, iar zahărul pe care îl conţin este cel mai important ingredient al lor. Ai nevoie de energie? Mănâncă fructe uscate, nuci şi alune!

- untul de arahide cu conţinut scăzut de grăsime. Uleiul este una dintre cele mai importante componente pentru untul de arahide şi e mai sănătos astfel, spun specialiştii în nutriţie, decât varianta mai puţin grasă.

- apa plată cu vitamine : apa cu vitamine pare că face foarte mult bine organismului, dar adevărul este că nu sunt, de fapt, decât "apă chioară" cu zahăr.
- alimente din multi-cereale.  Sunt periculoase pentru că îi fac pe oameni să îşi închipuie că e vorba de cereale integrale şi să uite de faptul că cei care mănâncă alimente din cereale rafinate au un risc mai crescut al diabetului, al bolilor de inimă şi al cancerului şi că e mai probabil să fie supraponderali.
-  chips-urile şi feliile de pâine "coapte", nu prăjite - dau impresia că sunt sănătoase deşi, de fapt, e vorba de produse care au ingrediente nocivi şi sunt bogate în aditivi.


Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu