marți, 27 martie 2012

PRIM-VICEPREŞEDINTELE PDL SORIN FRUNZĂVERDE TRECE LA PNL… CINE URMEAZĂ?


Acest articol apartine blogului Newsro123.com

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, membru fondator al PDL si un personaj extrem de popular in Caraş-Severin, – pleaca din partidul lui Traian Băsescu…. o stire “bombă”? Oarecum…. era o miscare asteptată…
Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde este pe cale de a părăsi tabăra democrat-liberalilor pentru a se alătura PNL, au declarat, pentru gândul, surse din PNL şi PDL. “Este foarte posibil să plece”, a spus un lider PDL, în vreme ce liberalii dau ca sigură trecerea prim-vicelui pedelist în partidul condus de Crin Antonescu.
Frunzăverde ar urma să candideze din partea PNL la şefia Consiliului Judeţean Caraş Severin, pe care îl ocupă în prezent.
De ce această miscare aparent surprinzatoare? Stim faptul ca Frunzaverde face parte din tabara lui Blaga, Berceanu si Videanu, alaturi de alti “grei” ai partidului, oameni care au fost marginalizati incepand cu anul 2010 de catre gruparea apropiata de Băsescu si reprezentata pana de curand de Emil Boc, Udrea si Anastase. Conflictele intre cele doua grupari sunt cunoscute. Pe fondul imaginii dezastruoase a partidului, in perspectiva unor rezultate care ( chiar si in ipoteza fraudarii alegerilor!) nu ar trece de 15-18%, – tot mai multi pedelisti se reorienteaza pe ultima suta de metri. Avea nevoie Frunzaverde de trecerea in barca PNL pentru a fi reconfirmat intr-o functie importanta la nivelul administratiei judetului Caras-Severin? Greu de crezut…. indiferent de tabara politica, Frunzaverde e bine-cunoscut si bine-vazut la nivel local si chiar national..A candidat la alegerile locale din 1 iunie 2008 pentru postul de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, obținând 43,8% din voturile valabile..
Deci, ce s-a intamplat? In mod cert oamenii cu “cap” din PDL inteleg faptul ca nu mai pot continua sa-si lege destinul politic de un partid care a distrus practic Romania. Este singura explicatie plauzibila, daca luam in calcul faptul ca acestia vor sa aiba o cariera politica si dupa alegeri.
Trecerea lui Frunzăverde în tabăra liberalilor a fost confirmată de liderul PNL, Marcel Vela, care a declarat că numărului 2 din PDL i se vor alătura 42 de primari şi trei parlamentari. “Vor veni toţi cei 42 de primari şi cei 3 parlamentari probabil”, a spus Vela. El a apreciat că forţa politică a lui Frunzăverde în judeţ “este semnificativă”.
În ultima perioadă, Frunzăverde a avut poziţii divergente faţă de conducerea partidului. El s-a remarcat printr-un conflict deschis cu Elena Udrea, militând în perioada remanierii guvernului în frunte cu Emil Boc pentru diminuarea fondurilor puse la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. În nenumărate rânduri, el s-a plâns de distribuţia banilor în teritoriu, cerând ca acestea să nu vină prin Consiliile Judeţene, via ministere, ci direct către primării.
Pe de alta parte, tabara “băsistă” reprezentata de Udrea-Anastase-Boc se afla tot mai izolata… acesti oameni, prea adanc legati de Mafia pedelista, beneficiarii directi ai distrugerii economice a statului, nu mai au prea multe optiuni si nici spatiu de manevra.
Vor pierii odata cu partidul…. si impreuna cu mentorul lor, Traian Băsescu.


Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu