marți, 27 martie 2012

YELLOWSTONE, UN SUPERVULCAN APOCALIPTIC




Vulcanii normali nu sunt aproape nimic in comparatie cu un Super-vulcan. Eruptia unui super-vulcan ar echivala a 1 milion de bombe atomice explodand in fiecare secunda. Spre deosebire de un vulcan normal, structura muntoasa in forma de con, super vulcanul din Yellowstone este unul subteran.. Cei mai multi dintre turistii care viziteaza Parcul National Yellowstone din S.U.A. nu-si dau seama ca stau chiar deasupra celui mai distrugator fenomen natural din lume.

Super-vulcanul Yellowstone este unul dintre cei mai mari si activi vulcani din lume. La ora actuala se afla in cod rosu, cea ce inseamna ca ar putea erupe oricand, insa nimeni nu stie cand va fi aceasta, ar putea fi peste cativa ani sau peste 100.000 de ani. Primele semne ingrijoratoare au fost pe 23 iulie 2003, cand o parte din parcul national Yellowstone a fost inchis pentru vizitatori. Motivul a fost cresterea activitatii termale si a temperaturilor la nivelul solului.


In regiunea parcului Yellowstone, oamenii de stiinta americani au identificat 
trei straturi separate de magma solidificata, semn ca in zona au avut loc trei eruptii. Cea mai veche "caldare" a fost formata în urma cu aproape 2 milioane de ani. Urmatoarea explozie a avut loc acum 1,2 milioane de ani, iar ultima în urma cu 640 de mii de ani. Concluzia specialistilor a fost ca vulcanul erupe ciclic, la fiecare 600 de mii de ani. 


Daca super vulcanul din Yellowstone va erupe, ar distruge orice forma de viata pe o raza de 1000 km. Milioane de oameni vor muri incinerati instantaneu. Pe o suprafata de 1500 km un strat de 1-3 metri de cenusa va acoperi solul si va distruge cele mai fertile terenuri din Statele Unite.

Dar asta nu e tot, pentru ca efectele pe termen lung vor fi si mai apocaliptice. Cenusa fina si dioxidul de sulf proiectate in atmosfera vor bloca lumina soarelui, provocand o adevarata iarna nucleara. Scaderea temperaturii va distruge recoltele si aproape toata vegetatia de pe terra, iar foametea va pune in pericol existenta omenirii. Cenusa din atmosfera poate produce o boala foarte grava la plamani care va duce in final la o moarte lenta si dureroasa. 
Se vor crea pe pamant aceleasi conditii care au dus la disparitia dinozaurilor, doar ca acuma vom fi noi cei care vom fi in pericol de disparitie. 

Este un scenariu apocaliptic greu de imaginat, dar adevarat. Daca semnele super vulcanului dinYellowstone se vor accentua, va duce la final la eruperea acestuia si toate aceste nenorociri se vor abate asupra omenirii. 

Poate ca omenirea nu va disparea in totalitate, dar cu siguranta va schimba in totalitate lumea pe care o cunoastem astazi. 
Sursa; http://apocaliptic-2012.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu