vineri, 20 aprilie 2012

Cea mai grea întrebare a lumii vii: "De unde vine ADN-ul?". Biologii cred că au găsit răspunsul


ADN-ul sintetic şi ARN-ul sintetic pot evolua în laborator, purtând cu ei şi trăsăturile ereditare, scrie The Register.


Având ADN-ul sintetic, oamenii de ştiinţă încearcă să afle cum a apărut acest acid. O variantă este că acidul dezoxiribonucleic a evoluat din ARN (acid ribonucleic). Însă, în acest caz, avem o nouă întrebare: "De unde vine ARN-ul?". 



"Aceasta este marea întrebare. Dacă lumea ARN a existat, cum a luat naştere? A fost produs spontan sau a fost un produs derivat din ceva chiar mai simplu decât ARN?", se întreabă John Chaput, de la Universitatea de Stat din Arizona. 



Pentru a încercă să găsească un răspuns la această întrebare, Chaput s-a alăturat unei echipe multidisciplinare, cu cercetători din Anglia, Belgia şi Danemarca. Cercetătorii au încercat să înlocuiască nucleotidele din ADN pentru a obţine un AXN, acid xenonucleic. 



ADN-ul este un compus în structura căruia se repetă un set limitat de macromolecule numite nucleotide. 



Făcând experimente pe acest AXN, cercetătorii speră să vadă dacă pot obţine în mod artifical acidul nucleic care a existat înainte de ARN. 



Cercetătorii au reuşit să pună acidul xenonucleic şi cel dezoxiribonucleic (AXN şi ADN) în legătură. În acest fel, au reuşit să creeze un sistem genetic, numit de ei HNA. Incubând acest sistem genetic, cercetătorii au reuşit să îl facă să evolueze în diverse forme. 



Acest studiu pare a confirma unui acid nucleic din care a evoluat ARN. Studiul a fost publicat în revista Science.



Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu