joi, 5 aprilie 2012

INCREDIBIL: Un copil de 11 ani găseşte soluţia crizei din zona euro. Premiul? 100 de euro


Jurre Hermans, un copil olandez de 11 ani a primit o menţiune din partea juriului Premiilor Economice Wolfson pentru soluţia radicală pe care a propus-o la problemele monedei euro, scrie marţi Associated Press.


Jurre Hermans este vedetă în UE. Pentru soluţia propusă în cadrul unei competiţii pentru 'Cel mai bun plan de urgenţă în cazul destrămării zonei euro', bazată pe conceptul unei pizza, olandezul a primit un voucher în valoare de 100 de euro, în ciuda faptului că nu a ajuns pe lista finaliştilor, desemnaţi marţi. Aceştia vor primi fiecare 10.000 de lire sterline pentru a-şi continua munca, înainte de decernarea premiului Wolfson, la 5 iulie. 


Potrivit sugestiei lui Hermans, grecii trebuie să ducă toţi euro la bancă şi să primească în schimbul acestora vechile drahme, iar cu suma primită, guvernul grec ar urma să îşi plătească toate datoriile. 

În desenul lui Jurre, suma este repezentată de o pizza uriaşă, fiecare creditor primind o felie din această pizza. Cât despre cei care încearcă să scoată euro din Grecia, olandezul propune ca aceştia să fie penalizaţi.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu