joi, 5 aprilie 2012

ELENA UDREA NU TREBUIE … SACRIFICATĂ?


Acest articol apartine blogului Newsro123.com 

Intreaga suflare pedelista si non-pedelista observa ca Elena Udrea e pe tobogan. Pana si ea se mira cu voce tare ca a scazut mai mult decat oricine, nemaifiind sustinuta decat de 5 la suta dintre cetateni. Ceea ce inseamna ca doar o treime din electoratul PDL ar mai vota-o. Dupa esecul alegerilor pe Bucuresti, partidul ii va cere capul. Iar Traian Basescu va fi silit sa o sacrifice. In locul lui, eu m-as mai gandi putin….
Buldogul de serviciu, l-am numit pe Vasile Blaga, merita felicitat. Pentru curaj. Pentru curajul de a se duce sa stinga lumina. In calitate de sef al campaniei electorale locale. Si constient fiind ca, atunci cand va duce mana spre comutator, va da peste fire neizolate si se va scurtcircuita. Si daca tot suntem la capitolul felicitari, sa-l felicitam si pentru gestul sau eroic de a nu fi parasit Partidul Democrat intr-un moment optim. Adica atunci cand nu a fost desemnat presedinte. Cand Basescu l-a impins cu zgomot in afara cursei. Preferandu-l pe yesmanul Emil Boc.
Dar ce va face Vasile Blaga la ora bilantului? A unui bilant de la capatul localelor, despre care Traian Basescu s-a pronuntat transant. Daca PDL nu va obtine jumatate din scorul USL, poate pleca. Capitala atarna greu. Ea reprezinta cel putin 12 la suta din ceea ce inseamna vot politic la nivel national. Capitala este pe faras. Iar presedintele organizatiei este doamna Elena Udrea. Pupila domnului Traian Basescu. O persoana facuta politician in retortele de la Cotroceni si introdusa cu forta pe gatul PDL.
Elena Udrea s-a luptat pe patru fronturi. Cu presa, care nu a inghitit-o niciodata. Cu opozitia, care nu i-a acordat minimum de respect. Cu greii din propriul partid. Respectiv cu veteranii. Dar si cu nou-venitii in partid, cei promovati tot de Traian Basescu. Zdrobita intre cele patru campuri de forta si nemaiavand posibilitatea sa fie consecventa cu ea insasi, Udrea a abandonat campul de bataie. Nu a mai avut curajul sa candideze pentru Primaria Generala a Capitalei. Acest gest ii semneaza condamnarea la moarte politica.
Dar in mentalul colectiv, aceeasi Elena Udrea este mult prea legata de Presedintele Traian Basescu pentru ca sacrificiul ei sa nu ii afecteze acestuia, in mod definitiv si ireversibil, imaginea. La fel cum Elena Udrea este legata de Presedintele Traian Basescu, si imaginea lui Basescu nu mai poate fi desprinsa de cea a pupilei sale. Daca Basescu va fi silit sa o sacrifice pe Elena Udrea, pun de pe acum pariu cu oricine ca se va sacrifica, in acest fel, pe sine.
In definitiv, ce anume il mai tine in viata pe un presedinte al Romaniei cu cea mai spectaculoasa prabusire a popularitatii sale?Un om care a ajuns, din locomotiva partidului sau, o veritabila piatra de moara la gatul PDL? Singurul atu conservat de Traian Basescu este indarjirea cu care lupta. Capacitatea de a nu ceda fara sange niciun metru patrat din teritoriul sau. Forta de a nu capitula nici conditionat, nici neconditionat. Talentul de a face combinatii nocive pentru adversari si, implicit, nocive pentru opinia publica.
Eliminarea Elenei Udrea nu poate fi facuta fara Traian Basescu. Iar acceptul sau va fi un gest major de capitulare. In locul lui, eu unul nu as sacrifica-o pe Udrea. As muri cu ea in brate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu