miercuri, 25 aprilie 2012

MISTERUL virusului HIV a fost în sfârşit descifrat


Cercetătorii grupului IrsiCaixa au descoperit molecula virusului HIV care este responsabilă de apariţia SIDA în organism, anunţă Europa Press. Potrivit cercetătorilor catalani, descoperirea va permite apariţia unor noi tipuri de medicamente destinate limitării răspândirii virusului, care să ducă ulterior la o strategie terapeutică mai eficientă şi un vaccin.

Reuşita cercetătorilor catalani a fost publicată, potrivit sursei citate, în revista PLoS Biology, iar descoperirea este semnificativă pentru cercetarea de bază, pentru că se descrie pentru prima oară rolul cheie al gangliozidelor, care sunt molecule din membrana HIV, în pătrunderea virusului SIDA în celulele responsabile cu activarea unui răspuns imunitar împotriva virusului şi a răspândirii lui în organism, scrie Agerpres.

În colaborare cu Institut de Química Avanada din Catalonia şi Universitatea din Heidelberg, cercetarea a demonstrat că "dispariţia gangliozidelor inhibă complet propagarea virusului", potrivit spuselor cercetătorilor. Liderul cercetării, Javier Martínez-Picado, a precizat că în prezent, terapiile antiretrovirale îmbunătăţesc calitatea vieţii pacienţilor cu SIDA, însă nu îi vindecă, pentru că virusul continuă să se împrăştie în corp. 

Sursa: REALITATEA.NET


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu