duminică, 27 mai 2012

Injecţia viitorului, FĂRĂ AC: Cum funcţionează noua tehnologie


Unul dintre cele mai cunoscute moduri de a speria copiii, bineinţeles imediat după temutul “Bau-Bau”, sunt injecţiile. Problema este că există şi destul de mulţi adulţi care încă se mai tem de terifiantele ace care îşi fac loc prin piele pentru a administra un tratament la nevoie. Cercetatorii de la MIT au dezvoltat un nou sistem de administrare a medicamentelor injectabile: Jet Injector, informează Playtech.ro.

Noul sistem este capabil sa livreze in organism doze exacte dintr-un medicament si la adancimi diferite, totul cu o marja minima de eroare.
Practic, avem de-a face cu un fel de “pistol” ultra-performant care are la baza un magnet inconjurat de un bobinaj. Dupa cum noteaza si cei de la ubergizmo.com, in functie de curentul care strabate bobinajul, magnetul ajunge sa impinga un piston cu pana la 343 de metri pe secunda (viteza sunetului). Datorita vitezei imprimate, medicamentul patrunde in tesuturi printr-un tub de dimensiunea unei trompe de tantar. Asa cum majoritatea dintre noi nu simtim exact momentul in care suntem muscati de o astfel de insecta, tot la fel nu vom putea simti nici adminsitrarea cu ajutorul Jet Injector-ului.
Pe langa eliminarea discomfortului si a temerilor, noul sistem de injectare permite administrarea unor tratamente specifice datorita metodei non-invazive, precum si a exactitatii cu care poate fi utilizat: tratamentul ochilor sau al urechii interne.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu