luni, 21 mai 2012

Protest violent al studenţilor la Montreal: zece răniţi şi 300 de arestaţi


Proteste violente nocturne au avut loc în oraşul canadian Montreal. Mii de studenţi au ieşit din nou în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de creşterea taxei de şcolarizare. Cel puţin zece oameni au fost răniţi şi alţi 300 arestaţi în timpul protestului, care a transformat oraşul într-o adevărată scenă de război.


Studenţii canadieni au ieşit cu miile în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. După un timp, însă, demonstraţia lor s-a transformat într-una violentă. Protestatarii au încercat să pună stăpânire pe centrul oraşului, au spart vitrinele magazinelor şi au incendiat tot ce le-a ieşit în cale. În scurt timp, autorităţile au declarat protestul ilegal şi au intervenit pentru a dispersa mulţimea. În unele zone ale oraşului, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească gaze lacrimogene.

Studenţii, care plătesc cele mai mici taxe de şcolarizare din America de Nord, protestează de aproape trei luni faţă de o măsură a guvernului canadian care ar mări costurile cu aproape 1600 de dolari pe parcursul următorilor cinci ani.


Sursa: REALITATEA.NET


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu