miercuri, 20 iunie 2012

Cea mai scurtă noapte şi cea mai lungă zi! Cum se sărbătoreşte SOLSTIŢIUL de VARĂ în lume


La data de 21 iunie, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90 grade, el întrând în semnul zodiacal Racul, scrie esoteric. Este vorba de Solstiţiul de Vară, ziua cea mai lungă din an! Oamenii  din întreaga lume o sărbătoresc în maniere diferite. De la cursuri de yoga până la curse cu bicicleta. Mai sunt şi cei care sărbătoresc această zi prin dans!

Este momentul solstiţiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice. Pământul execută atît o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri. Axa polilor păstrează o poziţie fixă în spaţiu, ea fiind înclinată pe planul orbitei Pământului cu 66 grade şi 33 minut, scrie esoteric.
Datorită acestui fenomen, cele 2 emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.
După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, pâna la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă.
 În celebra piaţă Times Square din New York, indiferent de vreme, la răsăritul soarelui se ţin cursuri de yoga: îndemn la linişte şi pace în mijlocul unuia dintre cele mai aglomerate locuri de pe planetă, scrie totb.ro
 Încă din 1989,  în Seattle (SUA) are loc, anual, o paradă a solstiţiului. La ea participă ciclişti pictaţi pe corp, artişti de toate felurile, locuitori ai zonei sau turişti; este momentul culminant al unui festival de stradă de două zile, numit Fremont Fair.
În Suedia, la Stockholm, în cadrul muzeului în aer liber Skansen, are loc un festival plin de evenimente interesante – de la dansuri populare la sporturi tradiţionale, toate dedicate solstiţiului de vară.
Cel mai frumos răsărit însă pare să fie la Stonehenge, unde  fani ai solstiţiului de vară marchează evenimentul. Zeci de mii de oameni vin aici în fiecare an pentru a vedea cum soarele răsare deasupra vechiului monument de piatră.
Citeşte mai mult pe totb.ro


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu