miercuri, 20 iunie 2012

Luna Noua în Gemeni: ora 18:27


De Dipali Desai

„Libertatea de a vorbi, dupa o contemplare tacuta”
Sumar:
Dubleaza bunatatea … in Gemeni! Daca ai urmarit cele mai recente evenimente astrologice, vei observa ca tocmai am avut o eclipsa de Soare in Gemeni, pe 20 mai, si acum o Luna Noua in Gemeni, pe 19 iunie 2012, la 28 si ceva de grade, în functie de orb. Ca în fiecare Luna Noua din ritmul lunar, exista o oportunitate pentru un nou inceput si luare de initiativa. Tema Lunii Noi în Gemeni se refera la „Invata … printr-o varietate de  experiente.”

Orice lucru inceput la Eclipsa de Soare, continua sa se deplaseze în cerul senin si insorit de deasupra ta. Luna Noua este locul în care Soarele si Luna isi unesc, în mod simbolic, fortele. Ele se unesc pentru o tema sau un obiectiv comun – in acest caz, fiind in semnul stimularii mentale: Gemeni. Exista o frumoasa ocazie de a invata sa fim mai expresivi, folosind o varietate de mijloace de comunicare. Un alt lucru care poate fi foarte util acum este sa inveti sa-ti articulezi mai bine sentimentele sau sa-ti maresti vocabularul emotional. Luna Noua în Gemeni simbolizeaza un plus de insufletire, de care ai nevoie ca sa fii curios cu privire la viata, in general.
Luna Noua in Gemeni face un apect tensionat cu Marte din Fecioara. Asta inseamna un pic de iritare în gandire, în plan emotional si posibil în comunicare. Atitudinea critica, controversele si punctele de vedere discordante ar putea produce o oarecare incordare. Exista o solutie constructiva: fiecare trebuie sa-si deschida mintea si sa respecte punctul de vedere al altei persoane. Vezi ambele fatete ale situatiei, în mod obiectiv, si fii cat se poate de flexibil. Fa tot ce poti ca sa nu maresti confuzia, intrucat Gemenilor le poate lipsi consecventa si se agita din cauza incordarii nervoase crescande. Respecta diversitatea de optiuni (Gemeni), iar apoi continua sa fii metodic (Fecioara), realizandu-ti obiectivul (Marte).
Desi Mercur din Rac face un sextil frumos cu Marte din Fecioara, aici simbolismul sugereaza sansa de a-ti folosi intuitia si compasiunea, ca sa domolesti energia, în comunicare sau schimburi. Aspectul incordat dintre Mercur din Rac cu Saturn retrograd din Balanta sugereaza consolidarea gandurilor si luarea de decizii intelepte. Invata din greselile din trecut, dar nu purta povara trecutului în spatele tau. Transforma limitarea auto-creata, impusa de minte, iar solutiile vor aparea. Ca sa spun asa, potentialul este sa vorbim cu impartialitate, pe un ton incurajator, insa privind situatia dintr-o stare mentala echilibrata. Merita notat faptul ca Marte din Fecioara trece de punctul în care s-a aflat retrograd, fapt ce sugereaza ca motivatia si imboldul de a a actiona sunt din nou activate! Porneste-ti motoarele.
Venus continua sa fie retrograda in Gemeni – ia piciorul de pe pedala, atunci cand e vorba de a forta ca o „relatie” sa se miste mai repede decat energia în care se desfasoara. A presa sa-ti definesti acum o relatie este ca si cand ai vrea ca nisipurile miscatoare sa fie teren solid. Asteapta cel putin pana pe 27 iunie 2012, inainte sa te agiti pentru noi inceputuri; în momentul de fata, trebuie sa ai mai multa rabdare si sa pui intrebari pline de sens, ca sa rezolvi probleme vechi sau sa indepartezi confuzia.
Insemnari despre Trecena Tzolkinului –1 Vultur (Men)
Ziua 235 din Tzolkin-ul de 260 de zile – 25 Kin ramasi
Data gregoriana:  19 iunie 2012
Semnul anului: 13 Caban (Pamant)


Trecenele sunt perioade de 13 zile din Tzolkin. Fiecare Trecena incepe cu Numarul 1, avand insa un Semn al Zilei diferit. Asemenea unui val al celor Treisprezece Ceruri, energia de baza este guvernata de Semnul Primei Zile al Trecenei, influentand toate celelalte Semne ale Zilei. Prin constientizarea energiei predominante a Primei Zile din Trecena, ne putem alinia intentiile cu acea energie si face posibila materializarea obiectivelor noastre.

Aceasta Trecena incepe cu 1 Men (Vultur): Spirit liber, Ambitios, Increzator în Sine, Aducator de Credinta si Cunoastere, Vizionar Global.
© 2006 Judith Ann Griffith

Potrivit legendei mayase, Soarele a fost un Vultur, fiind unul dintre cele mai influente semne ale zilei. In mitologia mezoamericana, totul are doua aspecte sau fatete, astfel incat Vulturul poarta simbolismul Lunii si al Soarelui. Pe de alta parte, o tanara zeita a Lunii reprezinta inmugurirea si inflorirea – iar pe de alta parte, o zeita batrana a Lunii reprezinta intelepciunea straveche. Cuvantul yucatec „Men” inseamna „cel intelept.” Aceasta zeita lunara mai era numita Femeia Vultur, caci ea purta o cununa din pene de vultur. Kenneth Johnson spune, in cartea Jaguar Wisdom/Intelepciunea Jaguarului: „Astfel, Soarele si Luna, barbatul si femeia, se imbina intr-un arhetip: Atunci cand Soarele rasare, el este ‘vulturul ce planeaza’; cand Soarele apune, el este  ‘vulturul care cade’. Luna poarta Soarele în parul ei. Vulturul este semnul razboinicului spiritual, al carui inima este curata ca inima Soarelui; dar, sub luminoasa si stralucitoarea slava a Soarelui din timpul zilei, se afla un arhetip mai vechi, mai subtil, de intelepciune tacuta: Mama Primara, Luna, batrana intelepciunii.”
Carlos Barrios, în cartea Book of Destiny/Cartea destinului, descrie semnul Men (Vultur), în felul urmator: „El inseamna libertate, mesagerul, comoara, noroc si bani. Mai inseamna si succes. Este o zi speciala, în care sa consacri Xukulem Chuwach Ri Qajaw – ceremonie mayasa, în care se cere noroc. Acest semn aduce relatii bune. Este o zi speciala pentru marirea intuitiei si viziunii. Energia acestui semn pune capat status quo-ului si poate gasi o solutie pentru orice. Tz’ikin (Kaqchikel /Vulturul yucatec) aduce viziune larga, neingradita de timp sau spatiu. Este viziunea panoramica, patrunzatoare, a vulturului.”
O alta reprezentare a Trecenei este cea a unui val creator, ce incepe cu 1 si se incheie cu 13, în care numerele 6, 7 si 8 reprezinta creasta valului. Creasta ar putea fi interpretata ca o puternica energie influenta, chiar daca influenta de baza a Trecenei ar continua sa fie cea de la inceputul ei. In aceasta Trecena, creasta pica în zilele de 6 Ahau (Soare/Floare/Lumina Domnului), 7 Imix (Crocodil) si 8 Ik (Vant). Ahau reprezinta atingerea iluminarii spirituale. Imix reprezinta instinctele primare de baza ale existentei în planul material sau fizic. Ik reprezinta catalizatorul schimbarii, în ambele planuri. Aceasta combinatie puternica, de schimbare spirituala si materiala, ne incurajeaza sa cautam sa gasim niveluri mai inalte de constiinta si sa ne realizam potentialul nostru cel mai inalt din viata.
Calatoria de zi cu zi prin aceasta Trecena, ne poarta prin semnele:
Numaratoarea Treceneit Data gregoriana
  
1 Men (Vultur)19 iunie 2012
2 Cib (Bufnita/Intelepciune)20 iunie
3 Caban (Pamant)21 iunie
4 Etznab (Cremene)22 iunie
5 Cauac (Furtuna)23 iunie
6 Ahau (Soare)24 iunie
7 Imix (Crocodil)25 iunie
8 Ik (Vant)26 iunie
9 Akbal (Noapte) 27 iunie
10 Kan (Soparla)28 iunie
11 Chicchan (Sarpe)29 iunie
12 Cimi (Moarte/Transformare)30 iunie
13 Manik (Cerb)1 iulie 1
 
Sa folosim energia Vulturului (cel care leaga Pamantul cu Cerul), pentru a ne largi viziunea, în scopul accelerarii constientei planetare.

Sursa: editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu