sâmbătă, 28 iulie 2012

Atentatul din Burga a fost organizat de Israel pentru a forţa Occidentul să atace Iranul


Ambasadorul Iranului la Naţiunile Unite susţine că Israelul a organizat atentatul comis la aeroportul din Burgas, incident terorist soldat cu moartea a cinci israelieni şi a unui bulgar şi atribuit de Statele Unite şi de statul evreu mişcării Hezbollah şi Iranului.
“O asemenea operaţiune teroristă putea fi planificată şi comisă doar de acelaşi regim a cărui scurtă istorie este plină de operaţiuni teroriste şi asasinate menite să îi implice pe alţii, pentru scopuri politice înguste”, afirmă Mohammad Khazaee, ambasadorul Iranului la ONU, citat deRIA Novosti.
“Este uimitor că, la doar câteva minute după atacul terorist, oficialii israelieni îl atribuiau Iranului”, argumentează Khazaee, conform site-ului bulgar Novinite.com şi postului Russia Today.
“Iranul nu s-ar implica niciodată într-un atentat atât de josnic împotriva unor oameni nevinovaţi”, susţine diplomatul iranian.
Adjunctul ambasadorului israelian la ONU, Haim Waxman, a catalogat drept “terifiante” declaraţiile diplomatului iranian. “Sunt afirmaţii terifiante, dar deloc surprinzătoare din partea unui guvern care susţine că atentatele din 11 septembrie 2001 au fost o conspiraţie şi care neagă Holocaustul”, subliniază Waxman.
Atentatul comis pe 18 iulie la Burgas (Bulgaria) a vizat un autocar cu turişti israelieni, soldându-se cu moartea a cinci israelieni şi a unui bulgar. A şaptea victimă se presupune că este un terorist sinucigaş. Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Shimon Peres au atribuit atentatul din Bulgaria mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Iran. În acelaşi timp, postul Al-Manar, un instrument de propagandă al Hezbollah, prezentase imediat după atentat detalii despre modul de comitere a acestuia, sugerând astfel implicarea.
Regimul islamist de la Teheran, un duşman declarat al Israelului, a atribuit în mai multe rânduri Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad) atentate comise pe teritoriul iranian care au vizat specialişti în domeniul nuclear.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu