sâmbătă, 28 iulie 2012

Secrete din bucătăria vegetariană

În prezent, din ce în ce mai mulți oameni decid să excludă din alimentația lor zilnică produsele de origine animală. Deşi acest lucru este pentru cei mai mulți dintre noi un fenomen recent, vegetarianismul ca stil de viață există încă din Antichitate. Și cine-ar putea spune că anticii nu erau înțelepți? Se pare că știau ei ce știau, iar noi le ignorăm sfaturile de vreo 2000 de ani încoace... Într-adevăr, studii științifice serioase și de anvergură confirmă astăzi că, în ceea ce priveşte valoarea nutritivă a alimentelor pe care le consumăm în mod obișnuit, cele de natură vegetală conţin mai mulţi hidraţi de carbon şi mai multe fibre (prin produsele integrale) decât cele de origine animală, care sunt bogate în calorii, grăsimi saturate şi colesterol. Cercetătorii au demonstrat indubitabil că vegetarienii sunt mai sănătoși şi într-o formă mai bună decât consumatorii pasionați de carne, lactate și ouă. Vegetarienii nu suferă de obezitate și, implicit, au un nivel normal al colesterolului și șanse minime de a se îmbolnăvi de hipertensiune arterială sau boli de inimă. Tot vegetarienii, bată-i norocul, sunt mai puțin sensibili la alergii sau la schimbările climatice şi mult mai rezistenți la boli grave, precum hepatitele, diabetul sau cancerul. Dar să vedem ce și cum mănâncă ei. Poate ne fac poftă...

Secrete din bucătăria vegetariană



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu