marți, 17 iulie 2012

O NOUA DOVADA CA ARESTARILE CONTINUA

SEOUL: fratele mai mare al preşedintelui sud-coreean Lee Myung-Bak a fost reţinut până la începutul procesului, miercuri, cu privire la tarifele de corupţie, într-un regres politic pentru partidul de guvernământ conservator în cursul unui an electoral.

Curtea Centrala Districtuala din Seul a aprobat cererea procurorilor pentru un mandat de arestare pentru Lee Sang-Deuk, un fost numarul şase mult timp al partidul de guvernământ.

Procurorii susţin că el a luat 600 de milioane  (525.000 dolari SUA) cu ajutorul preşedinţiilor a două bănci de economii cu probleme - Solomon, Banca de Economii şi Mirae Banca de Economii - între 2007 şi 2011, în încercarea de a ajuta la  evitarea auditurilor şi pedepselor cuvenite.

"crimele lui Lee au fost constatate şi există o preocupare rezonabilă că suspectul ar putea încerca să distrugă probele, având în vedere statutul său şi a influenţei politice," spune judecătorul Park Byoung-Sam, care a fost citat de agenţia de ştiri Yonhap.

Fratele de 76 de ani a fost dus la un centru de detenţie imediat după ce mandatul a fost emis.

Oamenii furiosi care au pierdut depozitele, atunci când băncile de economii au fost suspendate, au aruncat cu ouă in  Lee atunci când a ajuns la Tribunal.

Autorităţile de reglementare au  mai suspendat operaţiunile de la patru bănci de economii, inclusiv Solomon şi Mirae, existand astfel multi clienti care nu pot să-şi retragă banii.

Scandalul este ultimul dintr-o serie de cazuri de corupţie care implică persoane apropiate de preşedinte. O alegere pentru succesorul său va avea loc pe 19 decembrie.

Chung Doo-Un, un membru de baza al  partidului parlamentar si de guvernământ şi un confident apropiat al preşedintelui în timpul campaniei prezidenţiale din 2007, a fost, de asemenea, interogat de procurori saptamana trecuta referitor la afacerea de salvare a băncilor.

Parlamentul este programat pentru miercuri la vot dacă să aprobe o cerere a instanţei de judecată pentru arestarea lui Chung.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu