joi, 27 septembrie 2012

Cinci paşi către încrederea în Sine


1. Dumnezeu, Eu ştiu că am capacitatea de a-mi împlini scopul definit în viaţă; deci îmi impun o acţiune perseverentă şi continuă spre a-l realiza şi promit aici şi acum să împlinesc această acţiune.
2. Dumnezeu, Eu sunt conştient(ă) că gândurile care îmi domină mintea sfârşesc prin a se traduce în acţiune fizică, exterioară şi se transformă treptat în realitate palpabilă; aşadar îmi concentrez vreme de 30 de minute în fiecare zi, toate gândurile asupra felului în care ştiu că mă întregeşte, conturându-mi în minte o imagine clară.
3. Dumnezeu, Eu ştiu că, prin principiul autosugestiei, orice dorinţă pe care o păstrez cu claritate în minte, caută să-şi găsească expresia în unele mijloace practice de a avea obiectul aspiraţiilor mele; petrec deci 10 min pe zi construindu-mi încrederea în mine.
4. Eu am o descriere clară, în scris, a scopului meu principal în viaţă şi sunt de accord să mi-l împlinesc ştiind că am suficientă încredere în sine, şansele şi ajutorul pentru a-l obţine.
5. Eu înţeleg perfect că orice bine durează doar dacă este cladit pe o temelie de adevăr şi dreptate, astfel că închei doar tranzacţii din care profită toţi. Eu atrag chiar acum către mine forţele pe care doresc să le folosesc şi cooperarea altora. Îi conduc pe alţii să mă ajute, datorită disponibilităţii mele de a-i ajuta pe alţii.
Elimin ura, invidia, geloizia, egoismul şi cinismul, învăţând să iubesc întreaga omenire, pentru că ştiu că o atitudine negativă faţă de ceilalţi îmi periclitează succesul. Eu sunt de accord să îi fac pe ceilalţi să creadă în mine pentru că şi eu sunt dispus(ă) să cred în ei şi în mine însumi. Eu sunt de acord să adopt această formulă, repetând-o cu voce tare zi de zi, crezând cu putere că îmi poate influenţa treptat gândurile şi acţiunile, fiindcă sunt o persoană ce se poate sprijini pe ea însăşi şi care merit, pot şi sunt în stare să mă bucur de succes şi împlinire în tot ceea ce îmi doresc.
{De Napoleon Hill}

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu