marți, 11 septembrie 2012

Wind of freedom: misiunea ULTRASECRETĂ de atacare a Coreei de Nord


Coreea de Sud şi SUA s-au antrenat în vederea unei ocupări a Coreei de Nord, susţine un cotidian sud-coreean, citat de AFP.

Coreea de Nord dispune de arme nucleare cu care ameninţă frecvent Occidentul şi Coreea de Sud
Coreea de Nord dispune de arme nucleare cu care ameninţă frecvent Occidentul şi Coreea de Sud

Manevrele militare comune între sud-coreeni şi americani realizate în august au inclus un scenariu de ocupare şi "stabilizare" a Coreei de Nord, a anunţat marţi un cotidian sud-coreean, citat de AFP. Cei doi aliaţi au exersat deja un scenariu similar în 2010, dar în acest an, rolul trupelor sud-coreene a fost consolidat, Statele Unite ocupând o poziţie de susţinere, potrivit Dong-A Ilbo. Aceste manevre comune între Seul şi Washington au fost în mare parte simulate pe calculator, dar s-au desfăşurat şi pe teren.

Potrivit unui oficial guvernamental de rang înalt, citat de cotidian, exerciţiile "Wind of freedom" au inclus antrenamente pentru acordarea de ajutor umanitar Coreei de Nord, după o ocupare a teritoriului său, şi restaurarea serviciilor sale administrative. "Pentru prima dată, aceste exerciţii au plasat armata sud-coreeană în poziţie de comandă în cadrul operaţiunilor de stabilizare a (Coreei de) Nord, susţinută de Statele Unite", a precizat o sursă militară citată de cotidian. Un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a refuzat să comenteze, afirmând că detaliile cu privire la aceste manevre sunt confidenţiale. Manevrele comune din 20-31 august au generat, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, indignarea Coreei de Nord, care le consideră o repetiţie generală înaintea unui atac real.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu