marți, 11 septembrie 2012

Zodiacul Pierdut al Boltei Stelare: Cele 22 de zodii siderale

La inceputurile sale, astrologia si semnele native erau dictate de constelatiile desenate de imaginatia umana pe cer, spre deosebire de zodiacul clasic care este bazat pe influenta planetelor din sistemul nostru solar.


Catherine Tennant, foarte cunoscuta in lumea astrologiei, a scris cartea "The Lost Zodiac: 22 Ancient Star Signs: What They Mean and How to Find Them in the Night Sky", unde vorbeste depre 22 de semne zodiacale pe care le considera mult mai apropiate de noi, decat cele 12, existente in horoscopul clasic. Aceste semne corespund pozitiei constelatiilor de pe cer, atunci cand ne-am nascut si au la baza povestile arhetipale ale mitologieie grecesti si babiloniene.
Foto homepage: ESA/Hubble - Wikipedia

Zodiacul pierdut: 22 de semne pe care oamenii le-au uitat


Lira lui Orfeu (29 decembrie -13 ianuarie)


Te-ai nascut sub semnul constelatiei Lirei, adica Lira unui mare muzician antic, Orfeu. Cu muzica sa, Orfeu reusea sa imblanzeasca animalele salbatice, sa opreasca raurile din cursul lor si sa il incante chiar si pe Hades, Zeul adancurilor. Lira este simbolul legaturii dintre cer si pamant. Esti o fire romantica, creativa si cu o imaginatie bogata. Esti in stare sa duci la bun sfarsit tot ce iti propui – atata timp cat rezisti tentatiei de a te lasa prada spiritului visator sau sa tendintei de a te lasa agatata de trecut.

Planta ta: Ulmul

Bijuteria norocoasa: peridot sau crisolit (olivina)


Vultur (14 ianuarie- 28 ianuarie)

In acest zodiac, semnul tau este Aqvila sau Vulturele, este simbolul astrologiei si al intelectului liber. La funeraliile lui Cezar, in timpul maretelor vremuri ale Romei, un vultur captiv era eliberat catre cer. Simboliza sufletul Imparatului, in sfarsit liber sa se alature zeilor.
vultur
Foto: chaouki
Nimeni nu poate concura cu tine la nivel intelectual. Esti o persoana deosebit de isteata care reuseste sa faca cele mai uimitoare conexiuni, lasandu-i pe toti muti. Esti de asemenea pasionala si traiesti intens si daca nu esti atenta, poti sa uiti cu usurinta cine esti cu adevarat.

Planta ta: Silur, popular Floarea de ochi

Piatra norocoasa: Quartzul


Delfin (29 Ianuarie – 8 Februarie)

Semnul tau zodiacal in acest horoscop este Delfinul, care a fost denumit „gloria stelelor”. Este un simbol al filantroopiei, iar in Grecia antica era considerat un „peste” sacru, el fiind si mesagerul zeului marii Poseidon (Neptun). Delfinul este foarte inteligent, liber in gandire , sensibil si deosebit de empatic. Delfinul iubeste viata si in mod natural este foarte creativ. Delfinii nu sufera restrictiile si sunt fericiti cand pot trai dupa propriile lor reguli.

Planta ta: Macul de apa

Bijuteria norocoasa: Acvamarinul

delfin
Foto: chaouki

Lebada (9 Februarie – 29 Februarie)


In zodiacul pierdut esti Lebada, care era sacra pentru Apollo, zeul grec al poeziei. In fiinta sa, o lebada ascunde un zeu si vocea acestui zeu, scria astrologul roman Manilius.  
lebada
Foto: chaouki
Lebada este pasiva si contemplativa. Ea poate juca orice rol ii este impus de catre societate,, iar toti cei care cred ca pot dobori o persoana nascuta sub acest semn, va da gres cu siguranta. Lebada este simbolul evolutiei personale, al transformarii. Astfel, lebada ajunge sa isi descopere adevaratul sine.

Plantele tale: plopul si narcisa

Bijuteria norocoasa: Agata moss

 

Raul Noptii  (Atentie! 1 - 12 Martie, 10 Aprilie – 18 Aprilie si 9 mai – 15 mai)

Cei nascuti intre datele mentionate mai sus, sunt guvernati de „Raul Noptii”(Eridanus), denumit asa de catre babilonienii care au observat cursul constelatiei Eridanus, care semana cu un rau, izvorand de nicaieri si indreptandu-se, credeau ei... catre "Insula celor bine-cuvantati".
eridanius - raul noptii
Foto: chaouki
Pentru tine, viata este o aventura, o calatorie extraordinara, care iti ofera posibvilitatea de a experimenta cat mai mult. Ai multe stari si ascunzisururi, ceea ce da impresia ca ai fi greu de inteles, de catre ceilalti.

Planta ta: Plopul

Bijuteria norocoasa: Chihlimbar

 

 Pegas (13 martie - 1 aprilie)

Semnul tau zodiacal in Horoscopul pierdut este Pegasul, calul alb inaripat cu o coama aurie, care le-a facut pe muzele inspiratiei sa zboare. Pe spatele lui Pegas, Perseu a reusit sa o salveze pe Andromeda, printesa aflata in captivitatea unui monstru marin. Pegas l-a ajutat de asemenea sa o invinga pe Chimera, simbolul iluziei.
constelatia pegas
Caii sunt sacrii si reprezinta un simbol al farmecului Lunii, al imaginatiei lunatice, al viziunilor si viselor intuitive. Pegasul este unul dintre cele mai creative semne ale zodiacului antic. Odata ce ai invatat sa iti folosesti talentele in viata de zi cu zi, nimic nu iti poate sta in cale.
Bijuteria norocoasa: hiacint
Foto: Wikipedia

Andromeda (Atentie! 2 aprilie - 9 aprilie si 19 aprilie - 8 mai)

Semnul tau in zodiacul uitat este Andromeda, printesa inlantuita pentru a o izbavi pe mama sa de pacate. Ea a fost salvata de Perseu, din falcile unui monstru marin. 
Andromeda inseamna „stapana barbatilor” - stand goala si impodobita de bijuterii, pe malul apei, ea era in o zeita antica a iubirii. Daca te-ai nascut sub acest semn, esti o fire foarte emotionala si sensibila. Pentru tine, influenta istoriei de familie si eliberarea de acest pattern este o tema recurenta in viata.

Planta ta: Andromeda polifolia

Bijuteria norocoasa: Perla

 

Perseu (16 mai – 31 mai )

In acest zodiac, semnul tau este Perseu. El este eroul stralucitor care a salvat-o pe Andromeda, din captivitatea monstrului marin, calarind pe calul inaripat Pegas. Esti o fire curioasa, te misti liber si esti foarte energica, calitatile eroului Perseu punandu-si amprenta si asupra ta. Cei nascuti sub aceasta zodie detin o energie pozitiva, sunt foarte curajosi si loiali.
Perseu
  Foto: chaouki


Planta ta: helleborus

Bijuteria norocoasa: Diamantul





Orion (1 iunie - 7 iunie)

Daca te-ai nascut in aceasta perioada, semnul tau zodiacal este Orion, cu a sa centura stralucitoare de stele. El era iubit de catre Artemis, zeita lunii crescatoare. Orion era un gigant atat de inalt incat putea sa strabata cel mai adanc ocean cu capul deasupra apei. Orion era cinstit in Babilon, fiindca era considerat a fi creatorul pietrelor pretioase.
Orion
Foto: chaouki
Credincios si direct, te poti simti deseori dezamagita de oamenii care nu sunt la fel de fermi, asemeni tie. Dar pe de alat parte esti o fire foarte rezistenta care ta ajuta sa te adaptezi usor si sa treci peste suparari. De asemenea, ai capacitatea de a gasi intelegeri adanci cu privire la lume si la existenta.

Planta ta: Crinul

Bijuterii norocoase: Smaraldul si Opalul



Vizitiul (8 iunie - 16 iunie)

Semnul tau zodiacal in horoscopul pierdut este Vizitiul, fiul uman adoptat de catre zeita intelepciunii Atena. Ela a fost inventatorul carului tras de cai si a domnit in Atena, unde a introdus argintul in folosinta. 
Darul tau este capacitatea de a aduce ordine acolo und este haos si de a media intre oameni. Esti deci o fire foarte diplomata cu inclinatii civice. Iti place sa orgaznizezi si ai bune veleitati de leader. Energia ta ii infuzeaza pe toti, in orice grup te-ai afla.

Planta ta: Menta

Bijuterie norocoasa: din argint


Zodia Cainilor (Canis Minor si Canis Major 28 iunie - 7 iulie si 18 iulie – 25 iulie)

Te-ai nascut sub stelele cainilor Sirius si Procyon care il urmeaza pe marele vanator Orion, pe intinsele pajisti stelare. Dupa cum spune legenda, acesti caini sunt pazitorii drumului catre necunoscut si sunt sacri atat pentru Artemis, zeita vanatorii, cat si pentru Hecate, zeita rascrucilor, a noptii si a vrajitoriei.
caine
Foto: Chaouki
Semnul tau zodiacal iti imprima astfel o natura extrem de intuitiva. Cei nascuti sub acest semn zodiacal sunt foarte loiali si demni, acestea fiind principalele lor atribute. Sunt mereu protectori cu cei pe care ii iubesc si nu suporta sa ii vada pe acestia suferind.

Plantele specifice: Galbenele si pelinul

Bijuterii norocoase: agata si beriliu


Corabia Argonautilor ( 8 iulie - 17 iulie isi 22 septebrie – 28 septembrie)

In acest zodiac, te-ai nascut sub semnul Corabiei Argonautilor. Argo se numea corabia care, in mitologia greaca, i-a purtat pe Iason si pe marinarii argonauti in cautarea lanii de aur. Corabia a fost construita cu ajutorul Atenei, zeita greaca a intelepciunii.
Daca te-ai nascut sub acest semn zodiacal, esti o persoana daruita cu foarte multe calitati. In primul rand nu iti lipseste simtul aventurii. Detii o multime de talente dar tocmai de aceea, ai tendinta ca uneori sa te abati de la drumul tau si de la chemarea ta intrerioara.

Planta ta: Stejarul

Bijuteria norocoasa: Safir


Dragon (26 iulie – 7 august si 17 decembrie – 23 decembrie)

In acest zodiaca esti Dragon. Dragonul era pazitorul merelor de aur ale nemuririi, in mitologie. El este simbolul trecerii catre eternitate.
dragon
Foto: Chaouki
Esti o fire complexa si creativa, cu mare dragoste de frumos. Iubesti perfectiunea. Preferi sa iti petreci timpul invatand, mai degraba decat sa patrunzi in ritmul banal al vietii de zi cu zi. Esti o fire pasionala, care traieste intens iar relatiile apropiate inseamna foarte mult pentru tine.

Planta ta: tarhonul

Bijuteria ta: Magnetit

Marele Urs (8 august – 15 august si  24 august – 10 septembrie)
 

In acest zodiac, esti Marele Urs sau Ursa Major care strabate cerul stelar al nordului. Este cea mai stralucitoare constelatie de pe cerul emisferei nordice.
Esti un lider inascut, ai viziune si esti un bun organizator. Chiar daca ii delegi pe ceilalti in anumite privinte, stii sa le respecti individualitatea si modul de a fi, dandu-le spatiul de care au nevoie. La randul tau, ai mare nevoie sa te simti liber.

Planta ta: Salcia

Bijuteria ta norocoasa: Piatra lunii

 

Sarpele de apa 16 august – 23 august

Semnul tau in Zodiacul uitat este Sarpele de apa. Hydra este cea mai lunga constelatie de pe cer. Sarpele de apa este simbolul lui Nammu, Zeita Sumeriana, cea care a personificat oceanul primordial, din care a aparut toata viata.
Esti o persoana senzuala , cu un dezvoltat simt estetic. Traiesti dupa propriul tau cod al moralei, ai propriile reguli. Esti o persoana care stie sa ii tolereze pe ceilalti, pentru ca tu crezi cu tarie ca viata e prea pretioasa ca sa ne pierdem timpul fiind rautaciosi sau critici.
 

Planta ta: Vascul

Bijuteria ta: Lapis Lazuli

 

Cupa 11 septembrie – 21 septembrie

Daca te-ai nascut in acesata perioada, te-ai nascut sub influenta Cupei lui Bahus. Cupa mai este prezenta in istoria mistica sub forma Sf. Graal sau a Cupei Indiena din Soma, care ii dadea poetului puteri supranaturale si nemurirea.
Esti o persoana sociabila si foarte prietenoasa, mereu in cautarea bunei-dispozitii. Pe masura ce inaintezi in viata incepi insa sa ai o viziune mai pragmatica asupra lucrurilor. Te intereseaza foarte sa reusesti sa stabilesti relatii serioase, alaturi de oameni. S-ar putea de asemenea, sa ai inclinatii catre descifrarea misterelor astrologiei.

Planta ta: Iedera

Bijuteria ta norocoasa: Amnetistul


Corbul ( 29 septmebrie – 11 octombrie)

Corbul era sacru pentru zeul Apolo, zeul profetiilor. In orice cultura, corbul a fost asociat profetiilor. 
Ai puteri psihice uimitoare. Esti o persoana deosebit de inteligenta. Reusesti sa absorbi toate informatiile din jurul tau precum un burete. Si, oadata ce ai invatat sa gasesti echilibrul dintre emotie si ratiune, reusesti sa descoperi adevarata ta esenta.

Planta ta: Ttaneasa

Bijuteria ta: Onyxul negru


Ingrijitorul de ursi (12 octombrie – 26 octombrie)

Arcas era ingrijitorul de ursi care a civilizat taramul Arcadiei. Ai veleitati de bun organizator. Iti place sa aranjezi totul in jur si sa faci ca lumea ta sa fie mai buna pentru trai.
Dintre toate semnele esti cel mai sofisticat si foarte spiritual. Cei nascuti sub aceasta zodie sunt persoane visatoare, mereu lucrand pentru a atinge un mare tel.

Planta ta: Macul de camp

Bijuteria ta: Jasper – Piatra sangelui


Coroana Vantului de Nord (27 octombrie - 10 noiembrie)

Semnul tau in acest zodiac este Corona Borealis sau Coroana Vantului de Nord si a Ariadnei, printesa Labirintului.
Esti o persoana calda, complexa si sofisticata, detii un simt rafinat pentru tot ce este mai deosebit. Cam nimic nu te poate surprinde si cel mai tare iti doresti simplitate si libertatea de a fi tu, exact asa cum esti.

Planta ta: Trifoiul

Bijuteria ta: Topazul


Sarpele 10 noiembrie – 19 noiembrie si 24 - 28 decembrie

In zodiacul pierdut, esti Sarpele carat de catre Ursul Sarpelui, zeul vindecarii si al medicinei. Sarpele era sacru pentru Zeita primordiala si afost vazut de catre majoritatea culturilor ca pe un simbol al renasterii si al intelepciunii. Adevarata originie a sarmului Scorpionului din horoscopul traditional provine, de sigur d ela Sarpele uitat.
Esti o persoana cu valori bine definite, mandra si care cu greu poate fi doborita. In unele momente poti parea imorala, dar pentru tine adevarul si dreptatea sunt mult mai importante decat definitiile generice ale termenilor bine sau rau.

Planta ta: Vascul

Bijuteria ta norocoasa: Serpentin

 

Centaurul intelept 20 noiembrie – 5 decvembrie

In mitologie, Centaurul intelept ii invata pe eroi sa strige, sa cante si sa spuna adevarul, in pestera sa de pe muntele Pelion din Grecia. Se spune ca odata, ranit fiind, Centaurul intelept a reusit sa se vindece cu ajutorul unei plante denumite popular tintaura, devenind apoi nemuritor.
Daca te-ai nascut sub acest semn, esti o persoana care reuseste sa renasca prin intermediul suferintei sale, castigand compasiune si intelepciune. Centaurii sunt blanzi, grijulii, iar sfaturile lor bune sunt cautate mereu, de catre ceilalti.

Planta ta: tintaura

Bijuteria norocoasa: alexandrit


Ophiuchus (6 decembrie – 16 decembrie)


Semnul tau in horoscopul uitat este Opiuchus, zeul grec al vindecarii care poarta sarpele medicinei si al renasterii. Ai o empatie innascuta fata de ceilalti oameni. Iti pasa cand cei de langa tine sufera si de aceea vrei safaci tot posibilul pentru a le aduce alinare.

Trebuie sa inveti sa iti folosesti acest talent latent, caci doar prin ceilalti, tu iti poti gasi sinele si pacea sufleteasca.
 

Planta ta: Bujorul

Bijuteria ta: Cristalul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu