duminică, 28 octombrie 2012

ANUNŢUL INCREDIBIL AL PATRIARHULUI KIRIL: Se reface URSS?


„Scopul vizitelor frecvente a capului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, în Ucraina este crearea unui singur stat Rusia – Ucraina – Belarus – Moldova unite sub denumirea și sloganul „Lumea Rusă”, este declaraţia care va stârni furtună în Europa. Transnistria este cel mai indicat loc pentru amplasarea unui complex de rachete ruseşti, ca reacţie la scutul antirachetă american amplasat în România, consideră expertul militar independent rus Pavel Felgenhauer, citat de Publika. 

Harta Europei s-ar putea schimba
Harta Europei s-ar putea schimba
„Scopul vizitelor frecvente a capului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, în Ucraina este crearea unui singur stat Rusia – Ucraina – Belarus – Moldova unite sub denumirea și sloganul „Lumea Rusă”. Declarația a fost făcută de liderul schismaticilor–autocefalişti ucraineni Filaret într-un interviu pentru portalul de știri „Glavcom”, transmite UNIMEDIA.

„În zadar, ei încearcă să creeze un nou stat. Noi nu avem nevoie de el, pentru că în prezent au loc procese de globalizare, toate popoarele se unesc într-un singur sistem global. Imperiu teritorial nu mai este necesar”, a mai spus liderul schismaticilor ucraineni.

„Kirill nu ascunde năzuințele sale. El poate vorbi oricât dorește despre „lumea rusă", despre faptul că este o idee bună. Dar noi știm deja cu toții ce consecințe a avut acest „bine" asupra Ucrainei”, a conchis Filaret.

Transnistria este cel mai indicat loc pentru amplasarea unui complex de rachete ruseşti, ca reacţie la scutul antirachetă american amplasat în România, consideră expertul militar independent rus Pavel Felgenhauer, citat de Publika.  "În Transnistria, de exemplu, poate fii amplasat complexul de rachete "Iskander", care să fie orientat direct spre România", spune Felgenhauer, citat de nr2.ru. "Pentru mine logica este clară. Dacă dorim să contracarăm scutul antirachetă din Polonia, trebuie să instalăm un sistem de rachete în Kaliningrad. Prin urmare ce este mai aproape de România? Cu excepția Transnistriei, nu există nimic", a menţionat acesta.
Potrivit lui Felgenhauer, baza militară a SUA din România este văzută de Moscova ca o amenințare semnificativă, prin urmare, prezența militară rusă în Transnistria devine mai importantă ca oricând. Și este evident că trebuie să urmeze o consolidare a prezenței militare în Transnistria prin aducerea in regiune a mai multor arme avansate, cum ar fi rachete balistice. "Astfel în urma situației din România, trupele ruse din Transnistria trebuie să fie modernizate, iar Statul Major rus lucrează asupra aceastei idei", a punctat expertul. Publika.md menţionează că, acum o săptămână, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, declara că Moscova livrează în regiunea transnistreană nu doar camioane militare, ci şi armament. Potrivit ministrului, un astfel de echipament militar nu este necesar în cadrul misiunii de menţinere a păcii.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu