luni, 1 octombrie 2012

Cele 12 reguli ale rozicrucienilor


Acestea sunt cele douasprezece reguli care trebuie urmate de cei ce doresc sa intre in Templul Rozei Cruci.

1) Iubeste-L pe Dumnezeu mai presus de toate!
„A iubi pe Dumnezeu” inseamna sa iubesti intelepciunea si adevarul. Nu-l putem iubi pe Dumnezeu altfel decat supunandu-ne Legii divine; si pentru a reusi sa exercitam aceasta supunere in mod constient, este nevoie de cunoasterea Legii, care poate fi dobandita doar prin practica.
2) Dedica-ti timpul dezvoltarii spirituale!
Asa cum Soarele, fara a-si parasi locul din cer, trimite razele pe Pamant, sa lumineze atat cele pure, cat si cele impure, chiar si cele mai mici obiecte materiale cu lumina sa; la fel si spiritul omului isi poate trimite razele sale mentale in materie, pentru a dobandi cunoasterea tuturor lucrurilor terestre; dar nu este nevoie ca spiritul sa-si piarda astfel propria constiinta de sine divina si sa fie absorbit de obiectele perceptiei sale.
3) Fii complet altruist!

 Cunoasterea spirituala incepe doar cand orice simt al Sinelui inceteaza. Acolo unde se termina amagirea ce determina omul sa se imagineze ca fiind o fiinta separata si izolata de altii, el incepe sa-si realizeze adevarata stare ca o putere universala atotcuprinzatoare si constienta de sine in sens divin.

4) Sa fii temperat, modest, energic si tacut!
Usa catre templul interior este numita „Multumire” dar nici un animal nu poate intra acolo, doar cel care merge vertical, fiind constient de adevarata sa demnitate ca fiinta umana. Fara energie, nimic nu se poate realiza; si doar in tacere, cand toate gandurile si dorintele sunt linistite, armoniile divine pot patrunde in urechea interna.
5) Invata sa cunosti originea metalelor continute in tine!
Ignoranta este cauza suferintei. Ce este material trebuie crucificat si omorit, pentru ca ceeea ce este spiritual sa fie inviat si sa traiasca.
6) Fereste-te de sarlatani si prefacuti!

Cel care pretinde ca se afla in posesia cunoasterii nu stie nimic; doar cel prin carevorbeste Cuvantul intelepciunii este intelept.
7) Traieste in adoratia constanta a Binelui Suprem!
Viermele cauta placere in marsavie si mizerie; doar vulturul liber isi deschide aripile si se ridica catre Soare.
8 ) Invata teoria inainte de a incerca practica!
Cel care calatoreste cu un ghid de incredere, se va afla in mai mare siguranta decat cel care refuza sa profite de experienta altuia.
9) Exercita-ti caritatea catre toate fiintele!
Toate fiintele sunt una in Spirit; separate una de alta doar prin iluzia formei. Cel caritabil invata alta forma in care se manifesta Viata Unica Universala, el fiind scutit de suferinta.
10) Citeste cartile antice ale intelepciunii!
Cartile sunt pentru mintea necoapta ceea ce este laptele mamei pentru sugar. Trebuie sa primim bautura de la altii pana castigam suficienta forta si experienta pentru a cobori noi insine la Fantana vie din noi, de unde vom scoate Apa Adevarului.
11) Incearca sa intelegi semnificatia lor secreta!
Ceea ce este extern poate fi vazut cu ochiul extern, dar ceea ce este spiritual poate fi vazut doar cu ochiul spiritului.

 12) Rozicrucienii au o a douasprezecea regula, un Arcanum, 
in care rezida marile puteri, dar despre care nu este voie sa vorbesti. Acest Arcanum va fi dat celor care-l merita, si cu ajutorul lui acestia vor gasi lumina in intuneric si o mana calauzitoare prin labirint. Acest Arcanum este inexprimabil in limbajul muritorilor si, prin urmare, poate fi comunicat doar de la inima la inima. Nu exista tortura destul de puternica pentru a-l extrage de la un rozicrucian; caci, chiar daca ar fi dispus sa-l dezvaluie, cei nedemni de el nu sunt capabili sa-l primeasca.

Ordinul rozicrucienilor este o organizatie filozofica si initiatica, al carei scop este familiarizarea omului cu legile Cosmosului (cititi mai multe in acest articol: http://www.almeea.com/rozicrucienii/).

sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu