marți, 20 noiembrie 2012

CHINA CONSTRUIESTE O "POARTA STELARA"?


Celebru Univers Stargate ne-a introdus in porti stelare, portaluri catre gaurile de vierme care permit o călătorie rapidă de-a lungul spațiului. 


Oare China ar putea fi următoarea pe urmele lor ...
Aceasta cladire de 157 de metri, denumita " Ring of Life", costa in jur de 100 de milioane de RMB ( 16 milioane USD) si utilizeaza 3.000 de tone de otel, in Fushun, provincia Liaoning
. Sa fie oare o " Star Gate" prin  care China asteapta vizitatori sau este doar o bucata de arhitectura metalica?






  Acesta se afla la 157 de metri de mare, are patru lifturi, si 12.000 lumini LED. Care este funcția propriu-zisa a cladirii? Unii spun ca e doar o atractie turistica menita sa concureze cu Arcul Gateway, din Statele Unite, altii sustin ca este o poarta stelara,  fiind deghizata intr-o cladire lumeasca. 

O Poarta Stelara din universului Stargate este  semnificativ mai mica (aproximativ 30 tone) si are un diametru considerabil mai mici (15-20 metri) decat ceea ce vedem in China, dar este posibil ca, chinezii sa deghizeze cladirea ca pe un punct de reper? Ar putea fi, in realitate, elaborarea logistica de a construi o reala Stargate? 

Chinezii au crescut cheltuielile militare de la $ 30 de miliarde la aproape 110 miliarde dolari in ultimii sapte ani. Se cunoasta ca, China a facut si face eforturi  "ambitioase"  pentru a avansa eforturile lor in spatiu. China a facut valuri in anul 2003 prin lansarea unui zbor cu echipaj in spatiu cu Shenzhou 5, apoi cinci ani mai tarziu, a efectuat primul mers pe jos in  spatiu, acum chinezii construiesc, dupa relatarile lor, prototipul propriu pentru o statie spatiala - un lucru este sigur: iau cursa pentru cucerirea  spatiului mult mai in serios  comparativ cu un deceniu in urma. 

Portile Stelare au potentialul de a face calatoria intergalactica posibila pentru oameni, orice tara care le-ar avea, ar beneficia de un avantaj in acest domeniu si ar fi fara indoiala privit ca un lider global, ceva ce chinezii nu s-ar sfii sa devina. 

Este o posibilitatea sa  putem avea o Poarta Stelara functionala sau ceva asemanator in 2099? Fie chinezii vor sa faca perspectiva viitorului mult mai frumoasa, fie sunt cu un pas mai aproape de a afla acest raspuns. 



Sursa: www.space2099theseries.com
          www.youtube.com
          www.facebook.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu