vineri, 7 decembrie 2012

De ce e sanatos sa bei apa cu lamaie dimineata


Apa cu lamaie poate fi cel mai bun mod de a-ti incepe ziua, deoarece aceasta combinatie foarte simpla te hidrateaza, iti ofera energie si are numeroase beneficii importante pentru sanatate. 

Afla de ce e sanatos sa bei apa cu lamaie dimineata. 

Lamaia este un energizant perfect cu efecte benefice asupra organismului datorita continutului ridicat de vitamina C alaturi de potasiu, calciu si magneziu. Vitamina C contribuie la frumusetea pielii tale, dar beneficiile asupra sanatatii sunt mult mai numeroase.

Indiferent daca o bei calda sau rece, apa cu sucul obtinut dintr-o jumatate de lamaie (pentru o ceasca) sau dintr-o lamaie intreaga (pentru o cana) este cel mai sanatos si natural mod de a-ti incepe ziua. Iata care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care apa cu lamaie le poate avea in organism.

Te energizeaza

Cand incepi dimineata cu o cafea, iti incurajezi corpul sa produca energie sub forma fluctuatiilor glicemiei si al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurta durata. Apa cu lamaie produce energie "verde" in corpul tau prin hidratare si oxigenare de-a lungul intregii zile, fara oxidare in exces la nivel celular.

Echilibreaza pH-ul organismului

Chiar daca lamaile contin pana la 8% acid citric, metabolizarea acestei substante produce compusi alcalini. Poti echilibra astfel mai usor pH-ul corpului, deoarece un pH alcalin poate ajuta organismul sa lupte mai usor cu orice problema de sanatate.

Imbunatateste digestia

Cand alegi sa bei sucul de lamaie alaturi de apa calda, poti beneficia de o imbunatatire naturala a digestiei. Apa calda stimuleaza contractiile muschilor de-a lungul tractului digestiv, iar continutul ridicat de minerale si vitamine din lamaie grabeste eliminarea toxinelor din corp.

Stimuleaza sistemul imunitar

Vitamina C contribuie la sanatatea sistemului imunitar, insa nu poate fi stocata in corp. Din acest motiv, este important sa consumi alimente bogate in vitamina C zi de zi. Bioflavonoizii din lamaie actioneaza impreuna cu vitamina C pentru cresterea capacitatilor sale antioxidante si contribuie la stimularea sistemului imunitar.

Este un diuretic natural

Apa cu lamaie este un diuretic natural excelent, ce actioneaza cel mai bine la prima ora. Sucul de lamaie creste usor frecventa de urinare, lucru care grabeste eliminarea toxinelor acumulate peste noapte in corp. Mai mult, acidul citric si-a demonstrat eficacitatea in si dizolvarea calculilor renali in mai multe studii de specialitate.

Hidrateaza sistemul limfatic

Suprasolicitarea glandelor adrenale, situate deasupra rinichilor, poate duce la o deshidratare profunda a organismului, proces care cauzeaza acumularea de toxine si oboseala. Bauta in fiecare dimineata, apa cu lamaie previne deshidratarea cauzata de glandele adrenale care nu mai functioneaza in parametri optimi.

Te poate ajuta sa slabesti

Excesul de grasimi in organism poate cauza aparitia a multe boli, insa apa cu lamaie poate fi un ajutor la dieta. Continutul ridicat de pectina din lamaie contribuie la atenuarea poftei de mancare. Acidul citric ce devine alcalin dupa metabolizare are si o legatura dovedita cu o rata de succes mai ridicata pentru regimurile de slabit.

Autor: Iulia Anghel
Sursa: sanatate.ele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu