vineri, 18 ianuarie 2013

5 alimente interzise, care nu îngraşă dacă le consumi corect!


Paste pot?… Se acceptă. Cartofi? …Sigur că da. Ştim cu toţii că oamenii sunt extrem de inventivi, mai ales când vine vorba de „Alimentaţie”. Îţi prezint cinci produse aparent interzise, care chiar te pot ajuta să pierzi în greutate.
45 painea graham 150x150 5 alimente interzise, care nu îngraşă dacă le consumi corect!
Pâinea

Conţine carbohidraţi, care stimulează anumite substanţe din creier ce au capacitatea de a reduce pofta excesivă de mâncare. În plus sunt elemente necesare creierului pentru a produce serotonina, iar atunci când aceasta are un nivel optim, te simţi mai fericită, mai calmă şi mai puţin pofticioasă. Cea mai sănătoasă variantă este pâinea neagră, graham, intermediară sau cu tărâțe. Medicii recomandă să consumăm maxim două felii de pâine la o masă, pentru a evita surplusul de kilograme. Dacă nu dorești să te îngrași, evită combinația de pâine cu paste, orez, cartofi, brânză sau unt.
cartofi 150x150 5 alimente interzise, care nu îngraşă dacă le consumi corect!
Cartofii

Amidonul rezistent din cartof creşte conţinutul de fibre, care au capacitatea de a arde grăsimile. Sigur, cartofii prăjiţi nu te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus, însă copţi sau fierţi, îţi vor fi de folos. Amidonul se fermentează în intestinul gros, creând astfel acizi graşi care diminuează abilitatea organismului de a arde carbohidraţii. Trebuie evitate combinațiile cartofi-carne, cartofi- paste sau cartofi-pâine. O porţie sănătoasă, ideală pentru silueta ta, echivalează cu cantitatea dintr-un pumn.
paste 150x150 5 alimente interzise, care nu îngraşă dacă le consumi corect!
Pastele

Acestea te menţin sătulă mult timp datorită conţinutului crescut de lichide. Pastele făinoase, dacă sunt alese şi preparate corect te pot ajuta să-ţi menţii greutatea. Pentru cei care doresc să slăbească sunt recomandate pastele din grâu dur, în cantități mici. Evită combinațiile de paste cu carne, pâine sau brânzeturi.
ciocolata neagra 150x150 5 alimente interzise, care nu îngraşă dacă le consumi corect!
Ciocolata neagră

Satisface pofta de dulce şi astfel te ajută să previi abaterile grave. Potrivit unui studiu, câteva bucăţele de ciocolată neagră te vor determina să mănânci mai puţin la următoarea masă servită. Motivul constă în faptul că ciocolata neagră încetineşte digestia şi nu ţi se va face foame prea repede. Plus la toate, să consumi porţii mici din alimentele preferate este o strategie mai bună decât să-ţi interzici acest lucru şi într-un final să faci abateri mult mai grave. Dacă nu îți dorești kilograme în plus, consumă ciocolata în prima parte a zilei.
brinza e1356947197572 150x150 5 alimente interzise, care nu îngraşă dacă le consumi corect!
Brânza

Alimentele bogate în calciu ard caloriile şi grăsimile. Iar atunci când corpul nu primeşte cantitatea necesară din acest mineral, activează eliminarea calcitriolului, un hormon ce determină stocarea grăsimilor în organism. Totuşi, încearcă să te rezumi la porţii de 60 g şi să alegi sortimentele semi-degresate pentru a te bucura de cât mai multe beneficii. Evită combinațiile de brânzeturi cu paste, carne, ouă, pește.
Text: Sorina Ţurcanu
Sursa: www.unica.md 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu