duminică, 10 februarie 2013

ANUL SARPELUI DE APA -10 FEBRUARIE 2013 -30 IANUARIE 2014


sarpele
“ STIU CE INSEAMNA SA MERG SINGUR PRIN VIATA CAUTANDU-MI VISUL “
Luna Noua in Varsator din 10 februarie 2013 coincide cu inceperea Anului Sarpelui  de apa ,  un an ce  va pune un accent deosebit pe munca , atentie la detalii , intuneric, secrete ,  probleme grave care impletesc intr-un mod ascuns o anumita siretenie . Energia sarpelui de apa ( sarpele negru ) este linistita , reflectorizanta , de sine-statatoare si evita zgomotul , confruntarea , superficialitatea , interactiunile sociale excesive . Sarpele cauta tot timpul un refugiu  care sa-i ofere protectie , siguranta , caldura de care are nevoie . In consecinta , acest an poate induce multor oameni dorinta de a se retrage din situatiile de viata haotice , sa caute locuri si oameni care ii pot oferi protectie si o stare de bine . Sarpele  este admirat pentru posibilitatea lui innascuta de a-si lepada pielea veche fiind un simbol al innoirii , intineririi si chiar al nemuririi . In consecinta acest an poate sa  ne ajute sa dam deoparte tot ce este greu , invechit din viata noastra , sa eliminam stresul, sa ne redefinim scopul vietii . Tot sarpele este si un simbol al raului , al pericolului si ispitei . In Biblie , sarpele este o fiinta mitica, foarte mare si lunga care are o gandire si o fire rea . Sarpele  simbolizeaza “ ispita , cel care inseala  “, exemplul cel mai bun este cel in care sarpele a ispitit pe Adam si Eva in Gradina Edenului sa guste  fructele din Pomul Cunoasterii Binelui si Raului, din aceasta cauza ei au fost alungati din Rai . Sarpele le-a adus atat cunostinte cat si pacate.  Sarpele este un simbol al transformarii, este cel mai uzitat simbol sexual , conform Bibliei , sarpele este seducatorul, cel care te impinge sa pacatuiesti .
Deci, acest an poate aduce” ispite” ce  pot face mult rau unor relatii stabile , poate aduce transformarea ,  intinerirea , vindecarea sufletului prin cunoastere , intuitie , constientizare psihica .Serpii sunt gardieni puternici ai templelor si spatiilor sacre , sunt pazitorii naturali ai comorilor sacre care nu pot fi mutate cu usurinta din calea pericolului . Mitologia greaca ne spune ca sarpele Ophion a incubat oul primordial din care toate lucrurile s-au nascut . Sarpele este un simbol  al nemuririi, divinitatii deoarece ei par a se reincarna din ei insisi atunci cand pielea lor naparleste . Ei au capacitatea de a-si musca coada formand un cerc ce are drept simbol ezoteric –eternitatea . Sarpele este un simbol puternic iar de-a lungul  istoriei , totem-urile multor culturi  au fost reprezentate prin serpi .In medicina mitologica dar si in ziua de astazi, sarpele apare ca un simbol al vindecarii . Asclepios , Zeul  medicinei si vindecarii  in mitologia greaca este reprezentat ca un personaj cu un sarpe incolacit in jurul lui dar care a devenit si un simbol al medicinei moderne .
Sarpele este pe de o parte un animal simplu , rece , fara par ,fara picioare  dar simbolismul lui este bogat si variat , de neinteles si misterios . E o linie abstracta , fara inceput si sfarsit  , dar o linie care este in viata . Cu simplitatea lui , puterea lui de seductie este originala , hipnotizanta , enigmatica , posesiva , sufocanta si cam nesigura . Dragostea , sexualitatea , romatismul sunt in aer in acest an dar si in intuneric iar scandalul , descoperirea amantilor , secretelor fac din energia sarpelui un ingredient special in relatii.  Veninul sarpelui este asociat cu substante chimice care au puterea de vindecare ,datorita acestui lucru , sarpele este asociat adesea cu unul dintre cele mai intelepte animale iar acest an poate veni cu descoperiri importante in domeniul medicinei .   Tot serpii sunt un simbol al razbunarii , veninul lor poate ucide in cateva secunde . Sarpele este un mare senzor al lumii , stie ce se intampla , simte adevarul si falsitatea , in consecinta , scandalurile si razbunarea pot lua o amploare deosebita in toate directiile : economic, politic, administrativ, relational . Cred ca acest an poate fi o lectie pentru multi , o lectie ce obliga la corectitudine , adevar , onestitate .
Sarpele este subtil , atent la detalii , profund in gandire ,in consecinta , acest an poate  fi un an spectaculos in domeniul stiintei , cercetarii , esoterismului, tehnologiei .
Acest an este un an de apa , un element asociat cu intuitia , imaginatia , sensibiltatea, puritatea , fertilitatea  . Apa  este privita ca o sursa a vietii ,  este si un simbolal intelepciunii , apa  ia forma vasului in care este pusa , ea poate trece si peste un munte , de fapt sapa prin munte si tot trece . Anul 2013 poate fi destul de special pentru cercetare , oameni de stiinta dar si pentru toti cei care vor sa cunoasca ,, sa invete , sa treaca peste orice limita .
Serpii sunt sensibil la schimbarea vremii , nu le place frigul  , in consecinta , acest an poate fi  mai bland , mai plin de caldura .
In cele din urma , serpii sunt un simbol al unei comori ascunse , pazite , iar acest an nu este  bun pentru speculatii , pentru asumarea unor riscuri inutile ci este un an ce cere destula atentie la detalii , focalizare si disciplina , doar asa gasiti comoara de care aveti nevoie si ea poate fi mult mai aproape decat credeti .

Sarpele stie sa imbine secretul, misterul cu intelepciunea si tradarea , deci , feriti-va de lucrurile  care nu pot fi observate in totalitate . Anul 2013  poate fi un an al renasterii spirituale si explorarea misterelor vietii , este  asociat cu misticismul , reflectia , introspectia . Acest an poate oferi raspunsuri clare la unele probleme care par fara rezolvare .
Intelepciunea antica chineza ne spune ca un sarpe in casa este un semn bun , un semn ca familia nu va muri de foame .
Anul sarpelui de apa aduce noroc financiar  dar prin atentie la detalii , prin idei creative , inteligenta , intuitie , prin locuri de munca stabile care ofera siguranta .
Misteriosul an al sarpelui va combina intr-un mod exceptional  culorile , va aprecia  frumusetea dar si frumusetea sufletului ( in acest an se vad ochiii , se vede sufletul …) .
Anul 2013 inchide un ciclu de 12 ani al zodiacului chinezesc , poate fi vazut ca un an de trecere catre urmatorul ciclu de 12 an , un an bun pentru o analiza a trecutului si indepartarea situatiilor vechi care nu ne mai folosesc ( asa cum sarpele naparleste renuntand la pielea veche si noi suntem ajutati in acest an sa ne eliberam de constrangeri , de vechi ) . Totusi acest an combina focul –elementul principal al sarpelui cu apa –elementul anului , in consecinta , focul este sub apa sau focul poate iesi prin apa asemeni unei lumanari plutitoare care arde frumos . Norocul in acest an depinde foarte mult de capacitatea de a combina in mod armonios aceste doua energii contrare .
Intuitia ne va conduce acolo unde sa gasim comoara necesara sufletului nostru, unii o pot gasi departe, altii o pot gasi chiar langa ei .

“O alta dimensiune
Lumea acunsa isi are norii si ploaia sa , dar de un alt fel
Cerul sau si lumina soarelui sunt de un alt fel .
Acest lucru le este aratat numai celor slefuiti
Celor care nu sunt amagiti de aparenta desavarsire a lumii obisnuite .”
Rumi

Despre semnul Sarpelui in astrologia chineza puteti citi aici .
Adriana Tudosa
Sursa: http://adriana-astro.com/luna-noua-in-varsator-si-anul-sarpelui-de-apa-10-februarie-2013-30-ianuarie-2014/

Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu