miercuri, 27 februarie 2013

Reuniunea grupului Bilderberg va avea loc in 2013 in Chantilly (SUA)


Proteste anti-Bilderberg (2009)
Proteste anti-Bilderberg (2009)
Foto: Captura Youtube.com
 Intalnirea din acest an a membrilor Bilderberg se va desfasura in localitatea Chantilly, statul american Virginia, intre 22-24 iunie, potrivit informatiilor prezentate de ziaristul James P. Tucker Jr., de la American Free Press, care monitorizeaza de multi ani grupul. Reuniunea de anul trecut a avut loc tot in Chantilly. Grupul Bilderberg, din care fac parte personalitati politice, jurnalisti si oameni de afaceri din Europa Occidentala si America de Nord, sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita. Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial.

Tucker, cunoscut pentru numeroasele materiale dedicate grupului Bilderberg, afirma ca “exista dovezi puternice” ca intalnirea va avea loc la Westfields Marriott, situat in apropierea aeroportului Dulles. Conform declaratiilor sale, exclusivistul hotel este rezervat complet pentru zilele de 22-24 iunie si nicio camera nu mai este disponibila.In acelasi timp, institutia-sora a Grupului Bilderberg, Comisia Trilaterala, urmeaza sa se reuneasca intre 15 si 17 martie la Berlin (Germania), pentru reuniunea anuala. Bilderberg este un grup exclusiv occidental, in timp ce Comisia Trilaterala a fost creata cu intentia de a integra elite din America de Nord, Europa Occidentala si Japonia. Liderii grupului Bilderberg participa de obicei si la intalnirile Comisiei Trilaterale, unde sunt prezenti in mod normal circa 300 de persoane.
“Bilderberg a fost numit cel mai exclusivist si secret club din lume. Pentru a fi admis, trebuie sa detii o banca multinationala, o companie multinationala sau o tara”, sustine Tucker, condiderat unul dintre cei mai neobositi “vanatori” de bilderbergi.
Intalnirea din acest an va fi cea de-a 61-a din istoria grupului.
Reuniunea Bilderberg se va desfasura sub protectia unui numar impresionant de forte de ordine (atat politisti locali, cat si agenti de paza de la companii private, in uniforma si sub acoperire). Tucker afirma ca personalul hotelului unde va avea loc intalnirea “va fi limitat”, iar angajatii vor fi pusi sa semneze un document prin care vor pastra secrete detaliile despre membrii Bilderberg si reuniunea in sine.
Intalnirea din 2008 s-a desfasurat la Westfields Marriott in Chantilly (Virginia), reuniunea din 2009 a avut loc la hotelul Nafsika Astir Palace din Vouliagmeni (Grecia), in timp ce, in 2010, bilderbergii s-au reunit in mica statiune exclusivista spaniola Sitges, in apropiere de Barcelona. In 2011, membrii grupului si-au desfasurat intalnirea anuala in statiunea St. Moritz (Elvetia), in timp ce, anul trecut, ea a avut loc in Virginia (SUA).
Un grup controversat
Bilderberg Group este o organizatie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni si ziaristi, care se intruneste anual incepand din 1954. Organizatia sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita.
Printre participantii la reuniunile trecute ale grupului s-au numarat Hillary Clinton, Bill Clinton,Barack Obama, Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, Regina Beatrix a Olandei si Tony Blair, reprezentanti ai Consiliilor de Administratie de la IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia si Daimler.

Niciun grup nu are puterea pentru a manipula in secret evenimentele care au loc in lume. State individuale, sute de mii de grupuri si milioane de oameni influenteaza lumea, fiecare in masura de care este capabil. Evenimentele mondiale sunt rezultatul acestor influente complexe, multiple si nu al unei organizatii secrete, atotputernice.
Todd Leventhal, expert in teoriile conspiratiei, Departamentul de Stat, interviu acordat HotNews.ro in iulie 2009
In trecut, din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. Participantii nu aveau voie sa vorbeasca despre cele discutate in timpul reuniunilor, grupul nu avea pagina de internet si nicio intalnire nu era inregistrata. Astazi insa, grupul are pagina pe internet (link aici), unde posteaza detalii despre intalnirile anuale.
Grupul Bilderberg poarta numele unui hotel din Olanda unde membrii fondatori – printul Bernhard al Olandei, Joseph Retinger, David Rockefeller si Denis Healey – s-au intalnit prima data in 1954. Participantii la intalnirile grupului sunt protejati de serviciile secrete ale principalelor state reprezentate, in frunte cu CIA.
Intr-un interviu acordat HotNews.ro in 2010, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, a declarat ca “Grupul Bilderberg actioneaza ca o organizatie internationala de tip think-tank, foarte secreta de felul ei si care nu ofera acces public la documentele sau la discutiile sale. Nu este un club social, deoarece membrii sai discuta chestiuni majore legate de politica, economie si societate. Pana la un anumit punct, este ceea ce pretind bilderbergii – “un mediu informal unde oamenii sunt liberi sa se intalneasca si sa discute deschis diferite probleme”. Totusi, deoarece oficiali publici participa la aceste intalniri si chestiuni de interes public sunt luate in discutie, ele ar trebui sa fie la fel de deschise si de transparente precum Forumul Economic Mondial“.
Sursa : hotnews.ro
http://2blackjack1.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu