luni, 25 februarie 2013

Suntem Templul


poop
Motto: ” Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?” (Pavel:I Corinteni 3:16)

Marii Invatatori tulbura sistemul osificat, desacralizat care pare mai preocupat de sine decat de menirea lui. Iisus ii ironiza pe fariseii si saducheii, preoti ai cuvintelor moarte, indoctrinati de duhul uman si atat de straini de Sfantul Duh. Apelul catre experienta si cunoastere de sine si mai ales faptul ca foarte multi dintre noi ne trezim la Adevar, prin comuninunea dintre noi, Tatal  ceresc si  Mama Natura, ne ajuta sa redescoperim sensurile sacre ale cuvintelor care ne tin captivi intr-un Matrix social. De exemplu, noi la cer spunem vazduh…Vaz si Duh…ce poate fi mai frumos, mai simplu si mai adevarat?
Adevarata cunoastere se bazeaza pe experienta traita. Restul e manipulare! Religiile care s-au orizontalizat in ciuda verticalizarii spirituale au transformat menirea mantuitoare in uriase afaceri imobiliare, financiare, etc. Fiind cosntructii umano-divine, aceste sisteme de raportare la Planul Superior sunt perfecte in dimensiunea Dumnezeiasca, dar sortite morbului coruptiei in planul omenesc. Astazi, dogmaticii incearca sa ne convinga ca Hristos nu se mai reveleaza in generatii, ca Si-a incheiat misiunea dupa Inviere, lasand cheile Imparatiei in mainile preotilor. Ce fals, ce stupid… Pai atunci cum vorbeste Hristos in Pavel?
Mantuirea noastra nu se poate face fara cunoasterea Hristosului launtric: “Cine vrea sa-mi urmeze, sa-si ia crucea in spinare si sa-mi urmeze mie!” si atunci, indiferent de religie, cult sau credinta, toti prorocii, sfintii si maestrii au recunoscut ca puterea lor provine din contactul cu o Putere Superioara pe care au gasit-o cautandu-si sensurile in propria fiinta. Iata ce spune marele sufist Maulana Rumi: “Ori de cate ori un Suflet-Maestru deschide gura, El face aceasta pentru a transmite Cuvintele lui Dumnezeu, desi vocea poate parea una umana…”
Inchei cu indemnul Marelui Maestru: “Fiti desavarsiti precum Tatal vostru Este!”
Sursa: codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu