duminică, 17 martie 2013

Misterele Brasovului: fantoma din tunelul de la Teliu




Tunelul de la Teliu este cel mai mare din tara, iar inginerul Coltana, cel care a supervizat realizarea lui, a murit chiar la inaugurare. Localnicii spun ca fantoma lui bantuie tunelul de sapte decenii si chiar si astazi mai sunt curiosi care vin sa viziteze locul.



Constructia celui mai mare tunel dintara, la Teliu, a inceput prin 1920. A durat vreo sapte ani si a inceput din ambele capete. Proiectul a fost urmarit foarte atent de inginerul Iulius Berger. La acea vreme era un proiect foarte indraznet. S-a pornit cu o investitie de 100 de milioane de lei si o companie germana. Conducerea firmei nemtesti a hotarat ca lucrarile sa fie conduse de doi ingineri. Unul, initiatorul proiectului, roman, al doilea, german. Accidentele n-au lipsit. S-au surpat pereti si au avut loc emanatii de gaz metan, care au provocat arsuri minerilor. Cand lucrarile la tunelul mare ajunsesera la jumatate, galeria s-a surpat. A fost nenorocire mare. Au fost prinsi sub pamant 30 de muncitori. Au reusit sa-i salveze pe toti. Chiar daca unii au fost grav raniti, au supravietuit, scrie casasfatului.ro.



Electrocutat la inaugurare



Tragedia a venit chiar in ziua inaugurarii. Inginerul Coltana s-a urcat deasupra gurii tunelului. Acolo fusese improvizata o scena. A taiat panglica inaugurala. Apoi, in fata adunarii, a unit doua fire. Gestul sau trebuia sa simbolizeze conectarea tunelului la energie electrica. Firele au facut o flama, iar inginerul a cazut secerat. În urma unei anchete nimeni nu a fost gasit vinovat. Inginerul a fost inmormantat intr-un cavou in forma de tunel. În 1963, a fost dezhumat si mutat intr-un cimitir din Bucuresti, mai scrie casasfatului.ro. Cavoul din marmura ramas in urma a fost furat bucata cu bucata. De atunci a inceput si legenda. Sute de oameni spun ca au vazut fantoma inginerului plimbandu-se prin tunel cu doua fire in mana. Tunelul Teliu este cel mai mare din tara si are o lungime de 4.369,5 metri.


din revista

Sursa: esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu