duminică, 17 martie 2013

Monstrul din Siberia



Autor: Roxana Roseti



Un grup de cercetatori rusi de la Fundatia Federala de Geografie a descoperit urmele unui monstru, pe fundul lacului Labinkir din Iakutia, in nord-estul Siberiei.


Descoperirea a fost facuta anul trecut, pe fondul unei traditii locale care exista de generatii. Astfel, conform “folclorului local”, in zona acestui lac a existat o creatura inspaimantatoare, denumita “ Diavolul”.



A disparut?




Este vorba despre un monstru care ar fi ingrozit oamenii locului prin agresivitate, dar si prin dimensiuni: o lungime de 7-8 metri. Pravda.ru noteaza ca monstrul din lacul Labinkir n-a putut fi fotografiat pana in prezent si nu i-a mai fost semnalata prezenta de multa vreme, “ceea ce ar putea insemna ca ori monstrul nu a existat decat in imaginatia oamenilor, ori a disparut”. Cercetatorii rusi spun ca vor continua sa “investigheze”, deoarece daca monstrul a disparut, “creatura e posibil sa fi existat, mai ales datorita conditiilor speciale ale lacului Siberian”. Labinkir are o suprafata de peste 60 km patrati si o adancime de aproximativ 80 de metri.


“Diavolul” este asemanat de presa rusa cu celebrul monstru Loch Ness, considerat decenii la rand un mit.


EVZ.ro

http://esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu