marți, 2 aprilie 2013

SECRETELE din CATACOMBELE VATICANULUI. Ar putea SCHIMBA DIN TEMELII ISTORIA lumii (Video) Citiţi mai mult: SECRETELE din CATACOMBELE VATICANULUI. Ar putea SCHIMBA DIN TEMELII ISTORIA lumii (Video)


Vaticanul a dat publicităţii nu demult, pentru prima oară de la începuturile papalităţii, o serie de documente din arhivele secrete ale Sfântului Scaun. Ceea ce a mai rămas însă bine ascuns în...pivniţe depăşeşte imaginaţia.
Documentele sunt menite să facă lumină asupra unor chestiuni delicate din istoria religiei creştine. Este vorba despre 105 documente,  dintre care 20 nu au fost niciodată dezvăluite, iar printre acestea se numără mai multe scrisori papale adresate lui Hitler de către papa Pius XI, în 1934, o misivă către Sfântul Părinte, inscripţionată pe scoarţa de copac de căpeteniile triburilor Ojibwe, din America de Nord şi scrisoarea regelui englez Henric al VIII-lea către papă, care a dus la renunţarea suveranului la catolicism şi la apariţia religiei anglicane.

O anumită scrisoare este considerată unul dintre cele mai spectaculoase documente. Este vorba despre scrisoarea trimisă de hanul mongol Guyuk, nepotul lui Genghis Han, papei Inocenţiu IV. Suveranul pontif îi ceruse liderului mongol să se convertească la creştinism iar acesta, ca răspuns, îl convocase în Asia, „alături de toţi regii tăi creştini, pentru a vă pleca înaintea mea, ca un gest de supunere, căci altfel vă voi considera duşmani”.
Teleportarea şi levitaţia
Iată însă că, potrivit adepţilor teoriei conspiraţiei, documentele scoase la iveală nu nu sunt suficiente! Deoarece Vaticanul ar mai deţine secrete tehnologice precum cronoportarea, teleportarea sau levitaţia, despre care se crede că ar fi fost descoperite cândva şi tăinuite cu grijă, în catacombele Vaticanului. De asemenea, Sfântul Scaun ar mai ascunde adevărul despre începuturile creştinismului care,  dacă ar fi dezvăluite ar zgudui însăşi fundamentele acestei religii şi ar putea schimba din temelii nu doar istoria lumii , ci şi percepţia noastră despre fenomenul religios.
De-a lungul timpului, arhivele Vaticanului au fost accesibile doar prelaţilor catolici. În 1881 s-a permis şi anumitor savanţi şi teologi să le cerceteze. Aceste arhive nu sunt pentru publicul larg, iar pentru a le cerceta sunt necesare aprobări speciale din partea Consiliului Cardinalilor. Motivul invocate de către Vatican este acela că documentele, multe foarte vechi, s-ar putea deteriora.
Procese verbale
Un document controversat îl constituie scrisoarea trimisă de papa Pius XI lui Roosevelt, prin care îi cerea să se opună înfiinţării unui stat evreu în Palestina. Alte documente incomode sunt procesele verbale ale interogatoriilor luate templierilor de către reprezentanţii papei Clement IV. Documentul, cunoscut ca „pergamentul Chinon”, nu a fost niciodată dat publicităţii, deşi se bănuia că există. El dezvăluie faptul că Templierii aveau o ceremonie de iniţiere ce includea, printre altele, scuiparea pe cruce, renegarea lui Iisus.
Un alt document conţine analiza, realizată de o comisie de experţi ai Bisericii Catolice, a faimoaselor manuscrise descoperite în 1947 în grotele de lângă Qumran, pe malul Mării Moarte. Comisia de specialişti a avizat autenticitatea manuscriselor şi chiar a propus revizuirea unor pasaje din Biblie, pentru a corespunde adevărului istoric relevat de pergamentele de la Marea Moartă.


Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu