vineri, 21 iunie 2013

Aspecte, previziuni 24 – 30 iunie 2013

Săptămâna 24-30 iunie 2013 conţine o serie de evenimente astrale foarte importante pentru anului 2013, printre care amintim: intrarea lui Jupiter în Rac după un tranzit de un an de zile prin Gemeni, trecerea lui Venus în Leu, intrarea lui Mercur în mers retrograd sau, la capitolul aspecte, împlinirea a trei trigoane – Soare-Saturn, Soare-Neptun, dar şi a celui dintre Marte şi Junon care vor oferi acestei săptămâni o imagine complicată în care elementele pozitive şi cele negative se combină într-un mod foarte original ori, pe alocuri, se vor lupta pentru a ocupa acelaşi teritoriu. Luna parcurge un segment de zodiac de la Capricorn la Berbec, împlinind, în ultima zi a săptămânii, Ultimul Pătrat, adică un careu cu Soarele, prin integrarea sa în careul în T pe semne cardinale care se accentuează acum.
Din capul locului, trecerea lui Jupiter în Rac reprezintă cel mai mare evenimente al acestei săptămâni şi unul dintre cele mai importante ale lui 2013. El aduce o importantă schimbare de vibraţie în sensul că se trece de la comunicare, exprimare în scris, la impunerea unei reguli prin verbalizare sau prin transferul de valori ori de putere la implementarea valorilor specifice ale unui grup, trezirea sentimentului identităţii naţionale, consolidarea elementelor de patrimoniu sau explorarea laturii spirituale, acea structură a fiinţei care ne ajută să ne ridicăm deasupra propriei condiţii, care foloseşte instrumente abstracte sau care se află în permanenţă în legătură cu lumile subtile, cu forţele care ne ghidează existenţa.
Evident, Jupiter din Rac va acţiona asupra sectorului muncii. Munca va deveni un criteriu de selecție, un mod de apreciere sau un element prin care masele pot fi controlate sau dominate. Invocăm aici şi elementele de factură negativă pentru că în preajma lui Jupiter se află Lilith şi oricât de mult ne-am bucura că Jupiter în Rac înseamnă progres, reuşită şi succes, de această dată șansa nu va mai fi atât de mare. Anul acesta Jupiter în Rac nu aduce succes şi prosperitate, iar elementele pozitive pe care le va predispune nu vor fi rezervate acestei perioade de încpeut a tranzitului pentru că tot ceea ce creează sau predispune acum, din cauza lui Lilith, va fi supus unui risc, va fi răstălmăcit, va fi orientat spre o cale greşită sau folosit în slujba unor scopuri meschine.
Este important de evidenţiat faptul că Jupiter se află în relaţie de trigon cu Saturn şi Neptun şi prin implicarea în fiecare din cele trei puncte ale triunghiului ale altor elemente astrale se creează un Tripod, o configuraţie care amplifică elementele pozitive ale planetelor ce participă în aspect, mergând până la limita genialităţii, a exprimării de o manieră specială sau neobişnuită în aşa fel încât individul să-şi poată valorifica acel potenţial personal pe care-l deţine şi de care nu este conştient încă.
Elementele pozitive ale lui Jupiter nu vor fi inhibate, reduse sau minimalizate, ci ele vor fi orientate pe un traseu negativ. La acest proces va participa şi Mercur care, chiar din ziua în care Jupiter îşi schimbă semnul, intrând în mers retrograd având în 26 şi 27 iunie o susţinere din partea lui Venus, dar pe care din seara zilei de 27 iunie o va pierde pentru că Venus va trece în Leu. Astfel, Mercur din Rac va deveni planetă neaspectată care prin cumularea cu retrogradarea sa va pune o mare greutate pe valorile pe care Jupiter, abia intrat în Rac, va încerca să le implementeze. Cu alte cuvinte, ne îndreptăm atenţia către familie, prietenie către grupul de apartenenţă, către valorile spirituale, către mijloacele pe care trebuie să le folosim pentru a consolida aceste elemente de patrimoniu, însă când vine vorba de comunicare, de înţelegere sau de transfer de valori totul se comportă ca şi cum se află într-o mare criză, ca şi cum nu ne putem susţine toate aceste elemente prin comunicare şi transfer, ca şi cum trebuie să le valorificăm, dar fără această componentă sau fără atributul evoluţiei, acela dat de mişcare.
Această ipostază astrală se transformă dintr-odată într-un impas pentru că atât Tripodul care se construieşte pe semne de apă cât şi trigonul Marte-Junon de pe semnele de aer îndeamnă spre comunicare sau, pentru o mai bună valorificare a unui potenţial personal, se cere transferul rapid de valori, însă toate acestea sunt tulburate pentru că, prin retrogradarea lui Mercur ce implică şi întoarcerea spre trecut, li se cere o direcție nefirească. Implicarea Axei Dragonului prin Tripod, prin apropierea Capului Dragonului de Saturn, aduce în această săptămână şi o componentă interesantă, stranie, care ne va fi mult mai evidentă prin aspectul său de neobişnuit sau extravagant. Folosindu-se de elementele speciale, de talentele pe care oamenii doresc să le valorifice acum, de acel aspect al genialităţii ce va fi evidenţiat în această săptămână, că el implică utilizarea unor valori, a unor cunoştinţe sau doar spiritul organizatorc ori implementarea unor rezultate, destinul va avea un important cuvânt de spus în toată această ecuaţie pentru că va fi un element care nu va beneficia de lucrurile care se creează acum, în dinamica prezentă, ci de frământările pe care le vom parcurge în viitor, adică prin tot ceea ce se întâmpla acum, la acest început de tranzit a lui Jupiter prin Rac ne pregăteste pentru ceea ce va debuta cu toamna lui 2013, cand Saturn și Capul Dragonului vor fi în conjuncție. Iata, deci, un paradox!
Nu trebuie să luăm în uşor şi să considerăm că intrarea lui Jupiter în Rac înseamnă un element pozitiv. În mod categoric nu, sau acolo unde el se va manifesta de o manieră pozitivă avem de-a face cu elemente izolate, cu nuanţe ale unui context de care vor profita doar cei care au o instruire specială în această direcţie. Sunt favorizate, în sensul că sunt intensificate nu neapărat evidenţiate prin aspectul pozitiv, structurile militare, descinderile în diferite zone ale globului, pe teatre de război, nu prin amplificarea stării conflictuale, cât prin orientarea acestora spre o zonă de compromis. Pacea este acum una plătită scump şi reprezintă elementul care va genera alte conflicte pentru că este încheiată pe baza unor condiţii acceptate numai acum. Ele nu vor putea fi mentinute până în toamna acestui an când Saturn şi Capul Dragonului vor fi în conjuncţie.
De asemenea, o altă componentă a acestei săptămâni ţine de trecerea lui Venus în Leu care va avea un mesaj particular față de cei care traversează ipostaze afective complicate. Cei care sunt în conflict de interese sau care traversează drame afective sunt avertizaţi că acestea vor fi amplificate până în seara zilei de joi, 27 iunie. După ce Venus va trece în Leu se va schimba fluxul informaţional, atitudinea și va surveni o uşoară degajare, în sensul că vor renunţa la drame şi complicaţii de factură afectivă, însă vor pierde din vedere că exprimarea deschisă, fără măsură, fără disciplină, doar de dragul de a susţine o atitudine sau de a o demonstra, de a o teatraliza, va produce suferinţă în jur, va răni fără ca persoana în cauză să urmărească în mod direct acest lucru.
Avertismentul acestei săptămâni este acela care merge în direcţia disciplinei. Chiar dacă Saturn nu are cel mai important cuvânt de spus acum, pentru că Jupiter este vedeta săptămânii, el este implicat în tripodul foarte activ în această săptămână şi vine cu o componentă de reglare. Atât Saturn cât şi Neptun sunt în mers retrograd și aduc acestei săptămâni tendinţa de a ne întoarce punctual în trecut, nu foarte departe, ci spre începutul acestui an. Mercur însă, prin retrogradarea sa menţinută aproximativ trei săptămâni, va agita spiritele prea mult, haotic, fără ordine şi fără precizie. Tocmai de aceea este imperios necesar să facem apel, în orice situaţie, la disciplină, indiferent că este vorba de un episod amplu, cu implicaţii sociale sau că este vorba despre o secvenţă personală, intimă, poate chiar una în care individul se decide în privinţa unui proiect sau pur şi simplu discuta cu el însuşi.


Sursa: http://coser.ro/2013/06/20/24-30-iunie-2013/#more-4765

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu