luni, 8 iulie 2013

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, atac vehement la UE şi exploatarea gazelor de şist: “Un plan diabolic, o crimă”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuţilor, Înalt Preasfinţitul ierarh Pimen Zainea, a lansat un atac dur la adresa proiectului gazelor de șist, denunțând faptul că acest „proiect economic diabolic” reprezintă o „crimă”.
„Există acest plan diabolic: sub pretextul că caută resurse de energie electrică și nu știu mai ce, și trebuie să sfredelească pământul, dar nu oricum, la adâncimi mari, otrăvind apele, izvoarele lăsate de Dumnezeu pentru totdeauna. O crimă! O crimă! Un plan economic diabolic. Rugăciune la Dumnezeu ca să îi oprească din răutatea lor“, a declarat membrul Sfântului Sinod.
Totodată, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuţilor a vorbit despre relele aduse de Uniunea Europeană, precum și despre primatul tehnologiei faţă de respectarea normelor morale.
„Rău era în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană. Copiii sunt ameninţaţi, li se distrug simţămintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc şi citesc, cum ştiţi prea bine, mai bine decât mine. Toate, fapte care sunt crime! Cuvintele mele sunt foarte aspre şi mulţi vor spune: <<Cum e posibil ca un posibil să adreseze aşa cuvinte dure în faţa conducătorilor de astăzi din ţară şi din Uniunea Europeană?>> Sunt dure pentru că faptele lor sunt diabolice! Cum să scumpească ei energia electrică de sute de ori mai mult? Cum să-i credem pe ei că vor aduce binele? Numai răul! Dar, cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, dacă ne vom ruga cu toată smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene”, a afirmat Pimen.
Înalt Preasfinţitul ierarh Pimen Zainea i-a mai atacat și pe sodomiți, anunțând că „văzând că nu e bine ca omul să fie singur, i-a făcut un tovarăș de viaţă: o femeie! Nu i-a făcut un bărbat!”.
„Totul se otrăveşte, şi apa, și alimentele, şi, mai ales, sufletele noastre. Sub protecţia legii parlamentare, păcatul pe care Dumnezeu l-a pedepsit cu foc şi pucioasă în Sodoma, păcatul sodomiei. Lumea se înmulţeşte prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Aşa a rânduit Dumnezeu. Citim în Sfânta Scriptură, în Vechiul Testament, că Dumnezeu, văzând că nu e bine ca omul să fie singur, i-a făcut un tovarăș de viaţă: o femeie! Nu i-a făcut un bărbat! Dar când diavolul pune gheara pe sufletul omului, îi întunecă mintea şi se petrece ceea ce se petrece”, a mai spus Pimen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu