duminică, 7 iulie 2013

Luna Nouă din Rac răscolește sufletul colectiv

Luna Nouă din ziua de 8 iulie are menirea - bună, rea, vom vedea - de a trezi la viață amintiri, de a scoate în prim-planul atenției colective aspecte de interes comun care au ca fond general de susținere apartenența la un grup, fie el mai mic sau mai mare, constituit după varii criterii - naționale, etnice, religioase, culturale, politice, economice, militare etc. Toate aceste argumente sau motivații ori interese de grup alcătuite, în general, cu un timp în urmă (decenii, secole), sunt suficiente pentru a da forță și coeziune, ba chiar și tăria de a lupta pentru apărarea acelor idei, principii, convingeri, sentimente care le conferă pe de o parte identitate, iar pe de altă parte îi provoacă să apere aceste idei-forță sau să lupte pentru impunerea lor
Urania urează cititorilor revistei Capital «Succes şi Progres»
În astfel de momente, este mai greu de judecat din afară câtă motivație (sau câtă exagerare) este într-o serie de forme de manifestare publică. Cert este că aceste stări de spirit se radicalizează, nemulțumirile se acutizează și rațiunea de a milita pentru aceste idei devine axa în jurul căreia se mișcă o serie de gesturi și inițiative. Luna Nouă își va pune amprenta ei astrală pe acest context deja creat, Luna în domiciliu, adică în zodia Racului, dând o fervoare specială acestor mișcări de idei și sentimente iar Marte, din 13 iulie, odată alăturat celorlalte planete din același semn zodiacal de apă (Racu), va imprima o notă militantă, combativă și revendicativă în toate locurile pe glob unde sunt conflicte. Cele majore vor cunoaște un apogeu al desfășurării în public iar cele minore sau neexprimate încă vor izbucni brusc cu o impresionantă forță a afirmării publice.
Cuvântul de ordine este: Apă
Zodia Racului se menține la cote extrem de importante din punctul de vedere al energiei degajate și al efectelor produse în plan concret, în domeniul meteorologic, biologic, uman în special, economic, politic și religios. Realitatea capătă un soi de dramatism astral mai întâi prin producerea fenomenului de Lună Nouă, care este în orice an resimțită de către oameni, mai ales de către cei sensibili, ca un moment delicat. Acum însă, nu se va mai putea pune problema de „delicatețe“, ci de un complex greu, difuz, care va putea fi identificat în contextul climateric ce va oferi spectacole majore de tulburare a apelor la propriu și la figurat: tornade, furtuni, ploi, inundații, principalul factor distructiv fiind apa, iar cele trei semne de apă, intens locuite de planete în săptămânile următoare, vor fi responsabile de toate tulburările de conștiință colectivă. Punctele vulnerabile dintr-o relație personală sau colectivă  vor fi etalate sau doar conturate de acest fenomen astronomic cu larg răsunet astrologic. Analiștii și observatorii ar trebui să țină cont de ceea ce se petrece cu o zi înainte sau după  8 iulie, pentru a sesiza dinamica evenimentelor cu valoare de avertisment pentru res­tul anului 2013/2014, măcar într-o direcție, dacă nu în mai multe.
„Chestiunea națională“ nu trebuie reformulată, ci doar adaptată nevoilor actuale ale economiei.
Economiștii vor fi obligați să construiască mult mai des ca până acum concepte și proiecte care pleacă de la premisa noțiunilor exprimate de familia de cuvinte construită în jurul substantivului națiune și al adjectivului național/ă. Cam greu, pentru cei care nu au în vocabular și în pachetul de interese decât noțiunile „extern“, „străin“, „internațional“ etc. De altfel, la ora actuală, în Europa, în Orientul Mijlociu sau în unele state din America Centrală și de Sud, acest fenomen aproape că s-a încetățenit, el cunoscând forme de manifestare publică mai lesne observabile prin proteste de masă. Există însă și premisele altor forme de protejare a avuției naționale, a rezervelor (strategice sau nu), a patrimoniului funciar, agricol sau industrial. Indiferent de conceptele politice vehiculate în ultimele două decenii, premisele economice sunt forțate de împrejurări nu doar să funcționeze protectiv pentru economiile naționale, ci ele vor fi obligate să țină cont de curentele de opinii care, de pe poziții nu întotdeauna adverse globalizării sau internaționalizării, oferă altă viziune, pleacă de la premisa altor concluzii. De aici și această primă etapă, inevitabilă din punct de vedere social, de confruntări directe, dure, radicale, nu o dată violente. Prima concluzie care se va desprinde va fi că, oricât nu le-ar conveni unor partide sau grupuri de presiune ori de interese, progres economic cu tunurile de apă (iarăși, apă!) puse pe oameni nu se poate.
Armonie în dizarmonie
Astrologic, sunt destul de multe aspecte aparent armonice: două rânduri de trigoane regale alcătuite din nu mai puțin de 24 trigoane. Și totuși, câtă dizarmonie! Oriunde întorci capul ceva nu merge bine, ceva e în criză, ceva se strică, dispare, se epuizează. Din punct de vedere economic, acest tip de tranzit aduce riscul de a se pierde bani mulți (averi sau potențiale uriașe de valorificare care intră pe mâna unor străini de context). Mai există o ipostază interesantă din punct de vedere economic, manifestată subtil, care predispune la neînțelegerea pentru moment a unui potențial de câștig, de unde și riscul de a fi abandonat înainte de a produce ceva.

Într-o altă direcție de analiză, Jupiter va face întreaga săptămână viitoare o conjuncție la grad perfect (3º Rac) cu Luna Neagră, ipostază astrologică de temut, eficientă. Începând cu 26 iunie, de când a intrat în acest semn zodiacal, Jupiter s-a apropiat cu fiecare zi de Luna Neagră (Lilith), și practic, chiar dacă nu a fost la grad perfect (așa cum va fi cazul în perioada 7-13 iulie), tot într-o relație apropiată de conjuncție s-a aflat, producând deja multe tulburări în plan juridic și legislativ. De acum încolo, această planetă care, în regim normal, instaurează ordinea și permite nașterea sau acceptarea unor cadre de acțiune coerente, productive, profitabile, va permite exact opusul acestor ipostaze: dezordine, încălcare a legii sau contestări ale unor măsuri nu neapărat economice. Dar, din păcate, chiar dacă va fi vorba de motive străine economiei, finanțelor sau comerțului, toată această degringoladă pe care o provoacă Jupiter va crea premisele unor lărgiri de cadru de gândire și acțiune. Astfel, de la politică se poate sări, în contextul unei contestări colective, direct la cele economice. Dar și invers. Astfel că, de la o revendicare salarială sau de la susținerea unui act normativ până la consecințe mai grave nu mai e, din punct de vedere astrologic, decât un pas.
După 12 ani, vine „plata“ jupiteriană
Cei lezați de prezentele răsturnări astrale vor fi cei mulți, grupurile mari de oameni simpli, modești, săraci sau vulnerabili social și economic. Ar mai fi de adăugat la acest schimb subtil de relații astrale, în care „răul“ e întărit de relațiile armonice bune, iar cele bune sunt slăbite de atacurile maleficilor din harta cerului astral ale acestui crug de vară, că acum se fac plăți în plan material sau financiar, ca o consecință a sfidării sau încălcării unor principii de viață economică și legislativă de doisprezece ani încoace. Mai bine zis, se închide un circuit deschis în perioada 2001/2002. Dacă unii vor lua aminte la acest mecanism astral și-l vor corela cu evenimentele și măsurile economice luate la nivel național sau internațional, în tot acest răstimp, vor înțelege (dacă nu au înțeles până acum) unde s-a greșit. Plecând de la acest nivel de înțelegere, poate că nu vor mai greși la fel de ușor sau vor ști cum să se apere și cum să contracareze o serie de alte erori posibile în viitor. De asemenea, în plan economic se epuizează consecințele - bune sau rele, nu contează - ale unor măsuri economice. Măcar, dacă este vorba de o serie de inițiative vehement contestate la acea vreme, se poate spune că se pune punct unui mecanism vicios.
Vine artileria grea
Din 13 iulie, în zodia Racului intră Marte. Planetă a conflictelor, a luptelor, a războaielor, a contradicțiilor și a violenței, Marte, în acest semn de apă, se poartă convulsiv, incoerent, de multe ori arbitrar. Un singur lucru e cert: apa nu va atenua natura acestei planete masculine, de foc, volitive, ci invers, planeta va da Racului forța unei uriașe maree. Despre consecințele în plan meteorologic am vorbit în ultimele două ediții ale analizei noastre. După cum am vorbit și despre impactul pe care îl va avea asupra agriculturii și a acelor domenii care se bazează pe apă (pe care nu o vor avea din cauza secetei) sau pe care o vor avea în exces, cu efecte păgubitoare ori chiar dezastruoase. Fenomenele pe larg analizate anterior se mențin constante sau, în unele direcții ori în unele zone geografice, vor prezenta un risc sporit de avarie și pagubă.

Marte, aflat în acest semn în cădere, atenuează combativitatea și atenuează vigilența în domeniul comercial și în contextul negocierilor pe care le amenință prin însuși comportamentul unor nativi (indiferent de zodie, pentru că este vorba de o tendință generală) care preferă să lase totul baltă, să se ridice furioși de la masa tratativelor ori care se plictisesc în analiza detaliilor unui contract. Pentru negocieri, în mod special, acest tranzit, care va ține până la 28 august a.c., este păgubitor, pentru că le permite unor persoane cu putere politică, cu forță financiară, care domină viața publică să înfrângă voința unor oameni care, chiar dacă au adoptat poziții corecte, nu au forța necesară să le susțină sau să le impună. De aici și reacțiile colerice, ca un semn al neputinței și al furiei de a fi fost îngenuncheați. La alte persoane care conduc afaceri, acest tranzit poate acționa altfel, inducând lehamite, apatie, delăsare sau lăsare „în voia valurilor“, pe principiul „om trăi și om vedea“.
Pe termen scurt, după 13 iulie până spre 1-5 august a.c., se poate observa, în toate domeniile financiare sau comerciale, tendința celor versați, învățați să creeze situații din categoria „a scoate castanele din foc cu mâna altuia“. Riscul, banii, munca, efortul pe seama altora, iar de partea lor, doar câștigul.
Pragmatismul este încă blocat
Mercur retrograd nu dă aripi și in­spirație niciunui comerciant, mai ales dacă se înscrie în categoria celor mărunți. Acestora le e frică de consecințe, nu au cash disponibil, sunt singuri pe o piață a activităților economice fără a avea aliați, asociați puternici sau sprijin real. Văd peste tot pericole, iar excesiva prudență le inhibă orice fel de inițiativă.
Poate nu e tocmai rău acest moment, poate că este indicat să fie valorificat acest respiro la nivelul activității curente, pentru a face analize și comparații utile deciziilor ulterioare de restrângere sau lărgire a activității, de punere la punct cu noutățile legislative, de aprofundare teoretică a unor domenii în care ei știu că nu excelează, pentru a fi considerați niște buni negustori, manageri sau executanți.
Doar că aceste lămuriri și răzgândiri este bine să se consume până la 19 iulie, când această planetă a comunicării, a deplasării, a comerțului, a negocierilor și chiar a învățării să revină la mersul direct. Atunci ei ar fi bine să se fi lămurit deja cu privire la inițiativele pe care trebuie să le controleze cu abilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu