duminică, 7 iulie 2013

Cum ne dezvoltăm corpul nostru de slavă


IMG_8917         ” Ce facem cu o sămânță? O plantăm, ne ocupam de ea, o stropim și ea crește, devine arbore, adica un corp înflorit, viguros. Dar acest corp era deja acolo, în puterea seminței, cu posibilitățile ei de dezvoltare ulterioară. Totul este conținut în sămânță: înălțimea sa, frumusețea sa, fructele arborelui, dar pentru a se dezvolta trebuie hrănit, udat, dacă nu, el moare.
          Corpul de slava este în noi sub forma unei semințe, a unui germen, iardiscipolul, prin munca sa, trebuie să-l alimenteze. De aceea, când aveți momente de trăire spirituală intensă, ca atunci când ascultați muzică, când sunteți tulburat de un spectacol de mare frumusețe, atunci vă hraniți corpul vostru de slavă, îl fortificați. Sentimentele de iubire, încântare, sunt particule grație cărora il hraniți asa cum femeia însărcinată își hrănește copilul cu sângele, gândurile, sentimentele sale.  Corpul de slavă îl puteti alimenta doar cu elementele cele mai pure, mai luminoase. Trebuie să fiți atent și să faceți selecția gândurilor și sentimentelor voastre, iar când sosesc momente dificile, când resimtiți ura, gelozie, dorința de razbunare, amintiți-vă imediat că astfel încetiniți formarea corpului de slavă și schimbati-vă starea. El nu poate fi format decât de ce-i mai constructiv în noi. Dacă îl hranim îndelung cu fluidele noastre, viața noastră, el devine luminos, stralucitor, puternic, nemuritor, fiindcă este format din materiale inalterabile, eterne și va face minuni, mai întâi în noi inșine și apoi în afara noastră.
          Voi spuneți: ” Dar cum să atragem aceste materiale?” Prin legea afinității. Fiecare din sentimentele, dorințele, gândurile noastre, are proprietatea de a atrage din spațiu substanțe care îi corespund. Astfel gândurile bune, sentimentele și dorințele pozitive, sustinute de o voință fermă, atrag particule dintr-o materie pură, eternă, incoruptibilă. Dacă discipolul lucrează în fiecare zi pentru a atrage această materie, ea intra și se instalează în intregul său organism și înlătură toate particulele vechi, prăfuite, terne, mucegăite până la reînnoirea completă a corpului fizic, eteric, astral și mental.
          Pe de alta parte, cum fiecare particulă de materie este legată de o forță, cu cât o materie este mai pură, cu atât vibrează și atrage forțe corespunzătoare purității sale. Astfel, de câte ori vă înălțați în lumea divină pentru a o contempla sub toate formele sale de lumină, frumusețe, muzică, armonie, culegeți particule noi care atrag după ele forțe, energii și spirite corespunzătoare.
          Trebuie deci să vă autodepășiți pentru a atrage particulele cele mai pure, mai luminoase din oceanul eteric și să le atașați corpului vostru de slavă. O puteți face azi, la început în cantitate mică, apoi tot mai mult în fiecare zi. Făceți-o dimineata când mergeți la răsăritul soarelui: vă îndepărtați de pământ și vă legați de Cer, de soare, pentru a prelua câteva particule luminoase și a le adăuga corpului vostru de slavă.”
{Maestrul O.M.Aivanhov}

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu