marți, 3 septembrie 2013

5 ponturi de detoxifiere pentru a-ti recapata energia

Detoxifiere inseamna sa dai o noua viata, vitalitate si vigoare, inseamna toate cuvinte excelente pentru a descrie o purificare de toamna, utilizand ingrediente naturale pentru a da un impuls corpului tau si a fi gata pentru un nou anotimp.
Imagineaza-ti capatand o energie sporita pe cand alergi in jurul orasului cu cel mai mare zambet pe fata, zambet ce spune: “Ma simt excelent!”
Daca acesta este telul tau de toamna, incepe prin detoxifierea corpului tau. Ganglionii tai limfatici sunt adesea trecuti cu vederea – dar ei reprezinta un sistem excelent de detoxifiere.

Aici sunt cinci ponturi pentru a-ti repune in miscare sistemul limfatic, pentru a ajuta in detoxifiere

1. Detox – Inlatura toxinele cu plante
Sistemul limfatic ar trebui sa fie cheia detoxifierii tale, deoarece functia lui principala este de a transporta reziduurile de la celule si de la fluxul sanguin catre organele de eliminare ale corpului. Cand fluidul limfatic devine stagnant, ganglionii limfatici sunt imbacsiti si isi pierd capacitatea de filtrare. Fara functionarea normala a limfei, resturile raman captive in corp, creand o supraincarcare toxica si contribuind la declansarea bolii.
Plante revitalizatoare recomandate: papadia (absoarbe toxinele, stimuleaza ficatul), echinaceea (puternic stimulator imunitar), trifoi rosu (proprietati anti-tumorale, purificator sanguin) si radacina de brusture/Actium lappa (previne otravirea cu chimicale toxice, purifica sangele).
2. Curatire – purificare
Inlatura si elimina din corpul tau orice produse procesate sau din faina alba. Acestea includ: zahar, junk food (gen fast food), alimente si carnuri procesate, pesticide, 
detoxifiere limfa
chimicale, conservanti, si toate grasimile si uleiurile gatite.

Bea pe cat de multa apa poti si chiar mai mult pentru o detoxifiere optima.  Evacueaza aceste toxine! Suc proaspat de lamaie in 1/2 cana de apa dis de dimineata, suc de sfecla si morcovi, sunt toate tactici excelente de curatire. De asemenea incearca sa alternezi cu ceai de papadie – un excelent diuretic care nu mareste excretia de potasiu din corp, dar stimuleaza ficatul. Poti sa bei acest ceai cel putin de 3 ori pe zi. In cele din urma, consuma castraveti organici zilnic, sunt plini de apa pentru a evacua toxinele in exces din corp. Daca faci aceste simple schimbari, poti usura trecerea pe termen lung catre un stil sanatos de viata.
3. Exercitiu fizic – treci si fa miscare!
Cel mai rau lucru pe care poti sa ti-l faci singur/a, este sa NU iti misti corpul.
Miscarile ajuta fluidele din sistemul limfatic sa circule si sa inlature toxinele stocate. Daca nu te misti, poti sa ai in corp acumulari de fluide care iti pot afecta inima si plamanii. Mersul rapid, alergarea, sau chiar si mai amuzant – sariturile pe o minitrambulina pot sa revitalizeze ganglionii limfatici, ajutandu-i sa intre in modul de detoxifiere.
4. Digestia – mananca alimentele corecte

Anumite alimente asista corpul la inlaturarea excesului de apa. Castravetele este plin de apa si o excelenta sursa de fibre, potasiu, toate vitaminele B, fosfor si magneziu. Salatele verzi contin vitaminele A si C (doar nu cumpara Iceberg; nu are practic nici o valoare nutritiva). Spanacul este o minunata sursa de calciu si nu cauzeaza acumularea de mucus, precum o face laptele de vaca. Si fa-ti o favoare prin inlocuirea laptucii (salatei verzi) cu spanacul in salate.
5. Schimbari in stilul de viata – terapia cu apa (hidroterapia)
Este corect! Alternarea apei calde cu cea rece la dus este mai usor de facut decat versiunea cu cada. O buna modalitate de incepere este sa alternezi apa calda si rece pentru cinci minute in timpul dusului zilnic. Pastreaza sfarsiturile de saptamana pentru baia cu infuzii aromatice. Ce faci atunci cand alternezi apa calda cu cea rece este stimularea corpului si a circulatiei sistemului limfatic.
Iar un excelent masaj limfatic este atat de revigorant. Aceasta poate fi modalitatea ta de a te rasfata.
Care este pontul tau favorit de detoxifiere?
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.care2.com/greenliving/detox-your-body-5-tips-to-get-your-energy-back-for-spring.html
http://www.hungryforchange.tv/article/5-detox-tips-to-get-your-energy-back  - detoxifiere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu