marți, 22 octombrie 2013

Cei mai buni carbohidraţi: ajută la SLĂBIRE

Multe femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă. Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Găsiţi 5 mai jos.


1. Mazărea

O jumătate de cană de boabe de mazăre gătite cconţine 67 calorii, 12,5 grame carbohidraţi şi 4,5 grame fibre. De asemenea, o jumătate de cană cu mazăre asigură 12% din necesarul zilnic de zinc. Acest mineral reduce senzaţia de foame prin creşterea nivelului de leptină, un hormon care anunţă creierul când ai mâncat destul.

2. Paste din făină integrală

60 de grame de paste integrale conţin 198 calorii, 43 grame de carbohidraţi şi 5 grame de fibre. Un studiu recent realizat în Marea Britanie arată că un consum zilnic de cereale integrale scade indicele de masa corporală şi depunerile de grăsime pe abdomen. Aşadar nu ezita să consumi porţii mici de paste integrale, în asociere cu legume coapte.

3. Fasolea boabe

O jumătate de cană cu boabe de fasole fierte conţine 109 calorii, 20 grame carbohidraţi şi 8 grame fibre. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Journal of the American College of Nutrition, persoanele care obişnuiesc să consume boabe de fasole au un risc mai mic de a se îngrăşa în zona abdominală, dar şi de a suferi de obezitate. Dacă foloseşti fasolea conservată, nu uita să clăteşti cu apă boabele pentru a reduce cantitatea de sare.

4. Quinoa

O jumătate de cană cu quinoa fiartă conţine 111 calorii, 20 grame carbohidraţi şi 2,5 grame fibre. Quinoa conţine toţi cei nouă aminoacizi esenţiali, fără a aduce şi grăsimi saturate care se găsesc în produsele animale. Senzaţia de saţietate oferită de quinoa este un alt lucru bun pentru persoanele care doresc să slăbească, deoarece nu vor resimţi foamea între mesele principale.

5. Ovăz

O jumătate de cană de ovăz conţine 153 calorii, 27 grame carbohidraţi şi 4 grame fibre. Jumătate din fibrele conţinute de ovăz sunt de cele solubile care se dizolvă în stomac formând un gel care întârzie eliminarea lor şi menţine senzaţia de saţietate. Un studiu apărut în publicaţia Obesity arată că un consum zilnic de fibre solubile împiedică depunerea grăsimilor în zona abdominală.


Care este diferenţa dintre carbohidraţii buni şi cei răi (albi, rafinaţi)?

Potrivit celebrului Dr.Oz, carbohidraţii rafinaţi se digeră în tractul digestiv superior sau în intestinul subţire, după care sunt covertiţi în glucoză, generând un plus de energie, dar şi reacţii inflamatorii şi stocarea grăsimilor în corp. Pe de altă parte, carbohidraţii buni trec prin intestinul subţire şi ajung întregi în intestinul gros, determinând o digestie lentă, creşterea nivelului de energie şi o absorbţie mai bună a nutrienţilor.

Cercetările arată că o dietă bogată în plante şi carbohidraţi buni reduce riscul de apariţie a cancerului la colon, sâni, dar previne şi dezvoltarea diabetului zaharat.

Sursa: http://www.provincianews.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu