marți, 22 octombrie 2013

Uneltirile diavolesti si patimile oamenilor

images (3)
Principalul obiectiv al diavolului este tulburarea ideii de Dumnezeu in om, iar pentru asta va opune intotdeauna dreptatea iubirii, insa niciodata invers. Sfintii Parinti i-au prins metodologia si o descriu simplu. Cand Necuratul nu iti poate inrobi sufletul prin saracie iti va oferi ca momeala bogatia. Daca nu te intristeaza prin calomnii si injurii, iti va aduce laude desarte si slava. Cand nu poate birui omul sanatos il incearca cu boli, iar daca nu te risipeste in placeri amagitoare, se va stradui sa te ravaseasca prin tot felul de suferinte. Chiar Pavel spune in II Corinteni 2:11: “Gandurile lui nu ne sunt necunoscute“.
Nu razboiul dintre bine si rau este cel care ar trebui sa-l ingrijoreze pe crestin, ci uneltirile, caci asa cum afirma Sf.Ioan Gura de Aur: “Caci vrajmasul nu ne razboieste fe fata, ci pe ascuns. Nu arata indata ceea ce vrea sa faca, ca sa nu se dea de gol. Ci, purtand masca, lucreaza prin amagire, ca un vrajmas viclean, care pentru a cuceri o cetate, sapa pe ascuns sub zidurile ei!
Noi, ca popor al lui Dumnezeu, ne aflam astazi in pragul celor mai teribile uneltiri. De peste tot se aude parca sasaitul amagitor al ispitirii. Iata cum descrie  Sf. Grigore Teologul,aceasta plasa fatala pe care ne-o intinde diavolul: “...a nascocit mii de sulite ucigatoare, care deseori sunt ascunse sub o masca frumoasa. Prin acestea le pregateste un sfarsit mizerabil oamenilor, asa cum o undita bagata in apa le aduce moarte pestilor!
Singura arma a noastra pentru a ne putea apara de uneltirile duhurilor ratacitoare este Credinta intr-unul Dumnezeu, care s-a descoperit pe Sine noua prin intruparea Fiului si ravna de a lucra intreaga viata pe frontul iubirii neconditionate a Vietii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu