vineri, 18 octombrie 2013

Preşedintele Bilderberg în România. De ce se întâlneşte vicontele Etienne Davignon cu Traian Basescu

basescu-si-vicontele-etienne-davignonVicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg, a venit în România. El va susţine joi un discurs la BNR cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma si va avea o intalnire si cu presedintele Traian Basescu.

Vicontele Etienne Davignon, şeful Grupului Bilderberg, a aterizat miercuri după-amiază la Bucureşti, pentru a susţine un discurs în cadrul conferinţei “Europa, încotro?”, cu ocazia celebrarii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma. Etienne Davignon a venit în România la invitaţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Pe lângă vicontele Davignon, la conferinţă va mai participa şi Ugo Bardi, profesor la Universitatea din Florenţa şi membru marcant al Clubului de la Roma.

Se spune că atunci când membrii Bilderberg ajung la consens în privinţa unei acţiuni, aceasta este îndeplinită prin angrenarea instrumentelor de care dispun multinanţionalele, băncile sau structurile politice ai căror exponenţi fac parte din Club. De pildă, Vicontele Davignon susţine că grupul Bilderberg a ajutat la crearea monedei euro, a cărei soartă este pusă în discuţie de criza actuală. De asemenea, se consideră că această comunitate extrem de elitistă nu este străină de ascensiunea bruscă a unor lideri politici din ţări occidentale.
Oaspetele lui Isărescu este un politician belgian de origine maghiară, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene, şi a făcut parte din structurile de conducere ale mai multor companii mari din Belgia.
Mugur Isărescu s-a mai întâlnit cu actualul preşedinte al Grupului Bilderberg la Bucureşti, Înainte de 1989, din Clubul de la Roma a făcut parte Mircea Maliţa, fost ministru al Învăţământului, iar după 1990, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost şi el inclus pe lista membrilor Clubului de la Roma, precum şi în clubul Bilderberg. El se declară oficial doar membru al Comisiei Trilaterale şi al Clubului de la Roma – două organizaţii cu profil similar, dar de o anvergură relativ mai mică şi mai puţin implicate în speculaţiile privind caracterul ocult al discuţiilor care au loc între membri. Secretarul General al Clubului din România este Liviu Tudor, unul dintre cei mai importanţi proprietari şi dezvoltatori imobiliari din Bucureşti.
Istoria Grupului Bilderberg începe după cel de-al Doilea Război Mondial. Prima reuniune oficială a avut loc în 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Numele grupului a fost dat după locul în care s-a organizat întâlnirea, hotelul Bilderberg, al cărui proprietar era Prințul Bernhard, tatăl fostei Regine a Olandei.
Printre membrii organizaţiei, considerate a fi semiocultă, se numără lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri, bancheri şi academicieni. Grupul Bilderberg are o agendă globalistă şi susţine că noţiunea de suveranitate naţională este depăşită.
„Este un grup format din oameni foarte puternici care împart aceeaşi ideologie, cea a banilor şi cea a unei societăţi pe bani la nivel mondial. Sunt elite din America de Nord şi Europa care vor să controleze necesităţile vieţii pe Planetă”, explică Daniel Estulin, jurnalist de investigaţie.
Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi al refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Astfel, organizaţia Bilderberg a fost suspectat că pe agenda întâlnirii din 2010 s-ar fi aflat un potențial atac asupra Iranului și viitorul colaps al euro. După colapsul monedei unice, soluția salvatoare pentru ieșirea din criză ar fi impulsionarea apariției unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală globală. Aceasta s-ar traduce prin încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.
Din Grupul Bilderberg fac parte aproximativ 180 de personalități politice, culturale, economice, universitare, care se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în 50 de state din Europa și America.
Foto: Presidency.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu