joi, 10 octombrie 2013

Socant! Misterul cutremurelor, "bubuiturilor" si a apei cu sulf de la Izvoarele (Galati) este cunoscut de intregul "aparat de stat si de partid". Cauza este sonda petroliera din vecinatate care foloseste metoda fracturarii hidraulice utilizate si la exploatarea gazelor de sist!

Am auzit cu totii de fenomenele stranii de la Izvoarele (Galati). Nefiind zona seismica, orice om cu scaun la cap cauta cu totul alte explicatii decat mituri sau legende. Greu, dar adevarul a inceput sa iasa la suprafata. Ceea ce este socant este faptul ca adevarul este cunoscut de un intreg "aparat de partid si de stat", dar care il ascunde inapoia tacerii sau a unei inocente disimulate, in timp ce in zona populatia este traumatizata, isi pierde bunurile si se pregateste de evacuare. Doar se pregateste, intrucat nimeni nu ofera populatiei afectate nicio indrumare si nici un fel de sprijin, prin urmare localnicii acelui tinut sunt lasati sa piara, condamnati de propriii conducatori. Inapoia lor sunt insa vinovati cu nume si prenume! Specialistii in seismologie si/sau Fizica Pamantului  au stabilit ca de vină sunt injectările cu apă cu sare pentru a scoate petrolul. „În zonă se extrage petrol şi probabil este folosită apa cu sare sub presiune pentru creşterea producţiei de petrol. În momentul în care introduci apa, se produc nişte rupturi, care declanşează seisme. Extras din articolul apartinanad lui Marin Neacsu (In cuiul catarii). Extras: "Ceea ce nu spune onor administrația locală și centrală, este că firma care exploatează petrolul acolo, folosește procedeul fracturării ca și în cazul gazelor de șist și că mișcările de teren se datorează nu numai infiltrării apei (care ar fi un factor dar nu decisiv, ci ajutător) ci presiunii gazelor care se introduc cu apă sărată pentru a disloca rocile și a face loc extragerii petrolului. Din cauza asta oficialitățile dau vina pe ploi și se fac că nu știu de introducerea apei sărate (SUB PRESIUNE), sub casele oamenilor. Cele locale tac pentru că sunt interese ca exploatarea să continue, cele centrale tac pentru că dacă s-ar spune asta, lumea ar vedea ce se va întâmpla la un nivel mult mai mare cu exploatarea gazelor de șist și se va opune proiectului Chevron, iar Ponta nu vrea să plătească 2 miliarde de dolari și Chevron, dacă lumea face scandal". Extras Realitatea TV: „Am fost informaţi de către conducerea localităţii că apa din fântâni nu mai corespunde standardelor. Există o modificare a culorii, precum şi apariţia unui miros pregnant de sulf. Am fost solicitaţi să prelevăm probe din aceste fântâni şi în momentul de faţă echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică sunt pe teren pentru a preleva apă din puţurile de adâncime din localitate şi să analizăm atât din punct de vedere bacteriologic cât şi din punct de vedere chimic”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi".
In concluzie: toti, de la Basescu la Ponta, de la autoritatile locale la SRI, cunosc exact ce se intampla la Izvoarele. Insa toti tac malc din motive bineintemeiate: - trebuie sa despagubeasca intr-un mod sau altul cetatenii din Izvoarele (stramutare, alte terenuri, alte locuinte, procese contra statului, acuzatii mult mai grave contra oficialilor statului - inclusiv de natura penala); - pot fi trasi la raspundere individuala pentru cele ce se intampla la Izvoarele; - ceea ce se intampla la Izvoarele darama mitul nepericulozitatii exploatarii gazelor de sist; Tacerea are mereu un pret! In acest caz pare implicat un intreg "aparat de stat si de partid". Care vor fi costurile tacerii in acest caz? Publicat de R-26500 

Sursa: primit pe mail
Multumim CS

2 comentarii:

  1. -In zona respectiva Ioan Istrate sugereaza ca va apare un vulcan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este posibil. Eu am vazut acolo mai mult decat atat. Am vazut un dispozitiv stravechi , care va iesi suprafata si care deja s-a activat. Cercurile care se vad acolo pe google map ar putea fi o dovada.

      Ștergere