luni, 11 noiembrie 2013

Cartea de luni DE CE NU NE VINDECAM SI CUM PUTEM SA O FACEM


 
Dragii mei, aceasta carte, DE CE NU NE VINDECAM SI CUM PUTEM SA O FACEM, scrisa de Caroline Myss, este una dintre acele carti care nu ar trebui sa lipseasca din casa noastra. Ea ne aduce raspunsuri inedite si extrem de utile, la intrebari pe care ni le punem zilnic si in special la aceasta intrebare "de ce nu ne vindecam?" cititnd-o, intelegem care este treaba noastra in acest complex care se numeste "vindecarea trupului si ... a sufletului".
O gasiti aici http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=62
 
Prin aceasta carte profunda, Caroline Myss ofera un sprijin solid si incurajare celor care au nevoie de vindecare. Vreme de peste cincisprezece ani, Caroline Myss a studiat de ce unii oameni se vindeca, iar altii nu. In cartea sa precedenta, Anatomia spiritului, Dr. Myss a adus lumina asupra interactiunilor ascunse dintre credinte si corp, suflet si celula, pentru a arata cum „biografia noastra devine biologie” – dupa cum ii place sa spuna, in felul ei inimitabil. In aceasta noua carte, se foloseste de invataturile ei anterioare referitoare la cei sapte centri energetici ai corpului, pentru a oferi un program vital de auto-vindecare pentru bolile fizice si spirituale. Cu stilul ei caracteristic direct si cu naratiunea intensa, ea prezinta si arunca in aer cele cinci mituri despre vindecare, explicand contextele individuale in care oamenii se imbolnavesc fizic si spiritual si investesc in „stiinta ranilor” si aratand noi metode de a lucra cu provocarile pe care le cuprind cei sapte centri energetici.
 
Vizionara si practica in acelasi timp, cartea DE CE NU NE VINDECAM SI CUM PUTEM SA O FACEM prezinta o relatare noua si curajoasa despre dezvoltarea constiintei si a spiritualitatii omenesti de-a lungul vremii, examinand si dinamica transformare a atitudinilor fata de vindecare la nivel global. Pentru a va ajuta sa ramaneti pe calea vindecarii, Dr. Myss va ofera ritualuri si rugaciuni pentru a capata o perspectiva simbolica asupra problemelor de viata si pentru a va intari puterea personala si a va conecta cu energia divina universala. Viziunile inovatoare ale Dr. Myss cu privire la medicina energetica si abordarea ei activa in ceea ce priveste vindecarea problemelor de viata si a bolilor fizice va vor ajuta sa depasiti blocajele mentale care va impiedica sa va faceti bine.
Iata un fragment din carte
 
Intentia mea cand am scris aceasta carte a fost sa ofer cititorilor o noua perspectiva asupra sanatatii, in mod special asupra motivului pentru care nu ne vindecam si cum putem sa o facem. S-ar putea sa para ca abordez subiectul vindecarii pe usa din dos, din moment ce acord atat de multa atentie motivului pentru care nu reusim sa ne vindecam, dar sunt convinsa ca celor mai multi dintre noi le este aproape la fel de frica de vindecare, pe cat le este de boala. Intelegand modul in care frica si alte emotii negative afecteaza vindecarea, veti putea identifica mai usor modul in care interactionati, constient sau inconstient, cu procesul personal de vindecare.
Am inteles ca a presupune ca fiecare vrea sa se vindece este gresit, dar poate fi si periculos. Boala poate, spre exemplu, sa devina o cale puternica de a obtine atentia pe care, altfel, nu o poti primi – ca mecanism de parghie, boala poate parea aproape atractiva. Ea mai poate contine mesajul ca trebuie sa va schimbati viata intr-un mod destul de drastic. Datorita faptului ca schimbarea se numara printre aspectele cele mai inspaimantatoare ale vietii, este posibil sa resimtiti frica de schimbare mult mai intens decat boala si sa intrati intr-un model de amanare a schimbarilor pe care este nevoie sa le faceti.
O importanta conceptie gresita a culturii holistice actuale este convingerea ca toate bolile vin din negativitate personala sau din experiente trecute tragice, din atitudini negative care ne contamineaza mintile si trupurile, sau din karma rea din viata trecuta. Totusi, negativitatea nu este unica sursa a bolii: Ea poate, la fel de bine, sa apara ca raspuns la o rugaciune. Ea poate sa ne conduca fizic pe o cale introspectiva, pe care altfel n-am fi inceput niciodata sa o studiem. Boala poate fi un catalizator pentru dezvoltarea propriei constiinte, dar si pentru intelegerea sensului mai profund al vietii.
Pe cat de ingrozitoare, boala este in acelasi timp si o invitatie de a patrunde in natura misterului. Vietile noastre sunt facute dintr-o serie de mistere pe care ne este dat sa le exploram, dar care trebuie sa ramana nerezolvate. Ne este dat sa traim cu intrebarile pe care le avem despre vietile noastre, ba chiar sa le folosim drept ghizi si sa le lasam sa ne conduca in locurile cele mai adanci si mai retrase ale naturii noastre, acolo unde descoperim Sacrul. Sper ca aceasta carte sa va ajute sa gasiti noi cai de intelegere a sensului bolii si a altor provocari ale vietii - si sa va ajute sa patrundeti mai profund in misterele voastre si sa inaintati pe calea personala, spre maiestrie spirituala.
Daca boala poate sa va ajute sa va gasiti starea fundamentala de sfintenie, unitatea cu Dumnezeu, cu omenirea si cu toate fiintele vii, nu este nevoie sa va imbolnaviti ca sa incepeti sa va intelegeti spiritul si sa va vindecati viata. Constat ca oamenii incep sa se vada si sa se perceapa ca divini, prin invatarea a ceea ce eu numesc medicina energetica. Potrivit medicinei energetice, spiritul uman este o manifestare a energiei. Cu totii avem sapte centre energetice in corpurile noastre, care in hinduism sunt numite chakre. Fiecare chakra corespunde strict unei locatii in corpul fizic. Imi place sa ma gandesc la chakre ca la niste discuri de calculator „energetice”, sau niste banci de date care aduna informatii de tot felul. In munca mea, am descoperit ca aceste sapte centre energetice corespund diverselor probleme si provocari ale vietii, la care sunt menite sa ne ajute cele sapte taine ale Crestinismului si cei zece sefiroti ai Arborelui Vietii din traditia ebraica a Kabbalei.
Spiritul nostru se maturizeaza si isi aprofundeaza intelegerea de sine prin sapte etape ale dezvoltarii spirituale. Avansand prin aceste etape, obtinem diferite feluri de putere personala. Chakrele – si corespondentele lor in taine si in Arborele Vietii – marcheaza o cale interioara a evolutiei spirituale. Ele sunt pasii pe calea noastra personala spre trezirea unei constiinte superioare. Invatarea limbajului chakrelor si alimentarea acestor calitati spirituale pot sa ne intareasca la nivelul corpului fizic si - in acelasi timp - sa ne ajute sa vindecam boala sau sa ne pastram sanatatea.
Greutatile si bolile sunt o parte necesara a evolutiei noastre spirituale. La fel cum privim in urma, in istoria lumii - si gasim sens in evenimente aparent necorelate, la fel putem gasi un sens si in tulburarile si provocarile din viata de zi cu zi.
            Intentia si speranta mea este ca aceasta combinatie de informatii le va oferi cititorilor un mijloc prin care sa poata sa faca fata bolii fara frica si sa abordeze schimbarea cu curaj. Sper ca aceasta carte va va oferi niste metode noi si benefice de a va vedea pe voi insiva, problemele voastre de sanatate si potentialul vostru de vindecare. In mod special, imi doresc sa va re-analizati in contextul culturii actuale, astfel incat sa puteti construi o cale prin care sa va vedeti Simbolic. Procedand astfel, eu cred ca puteti sa aprindeti focul vindecator, care asteapta adanc in spiritul omenesc si care va va ghida sa faceti pasii corecti spre vindecare.
            Focul vindecator care ne-a atras ca indivizi functioneaza pe toata planeta; fiintele omenesti sunt constranse de o forta mult mai mare sa ne vindecam pe noi insine, culturile noastre, mediul nostru – pe scurt, sa devenim o specie constienta. Acesta este motivul pentru care atat de multi dintre noi vor sa fie sanatosi si constienti – si sunt tulburati de incapacitatea noastra de a atinge acest scop pe deplin. Poate ca, intelegand dinamica acestei noi culturi, din care facem parte acum, vom fi mai capabili sa devenim fiinte omenesti sanatoase si astfel, sa incepem sa ne realizam destinul.
Predandu-le oamenilor care incercau sa se vindece, limbajul Simbolic al chakrelor, tainele, Arborele Vietii si contextul cultural spre vindecare personala, am observat cum ele intaresc o credinta intr-o ghidare Divina. Buna cunoastere a acestor simboluri metafizice pare sa ii ajute pe oameni sa se conecteze la energia vindecatoare inerenta in propriul lor spirit.
Una dintre credintele esentiale pe care as vrea sa o adoptati, pentru a va vindeca viata sau boala, este credinta in importanta iertarii. Iertarea elibereaza energia necesara vindecarii. Voi prezenta sugestii despre cum sa faceti iertarea – sau sa va eliberati de trecut - si va voi oferi noi ritualuri si invocatii, pentru a va ajuta sa va vedeti viata actuala la nivel Simbolic, sa va intariti energia personala, sa va conectati cu energia Divina si sa va vindecati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu