vineri, 1 noiembrie 2013

Mercur retrograd in Scorpion (21 octombrie- 10 noiembrie). Daca nu stii, mai intreaba-TE o data!

frumos
Mercur si-a inceput astazi, 21 octombrie 2013, a treia si ultima perioada de retrogradare din 2013, de aceasta data in semnul Scorpionului. Timp de 3 saptamani, respectiv pana pe 10 noiembrie, avem ragaz sa aprofundam segmente de viata in care fie ne-au scapat detalii importante, fie le-am abordat superficial, fie nu am evaluat corect consecintele unor alegeri.
Dincolo de a pune in carca lui Mercur tot ce nu ne place in aceasta perioada, sa fim constienti de ceea ce poate aduce fiecare experienta pe care o primim, in viata noastra. Pentru ca urmeaza cateva saptamani de profunda transformare la nivel de constiinta, accesibila mai ales celor prezenti in viata lor, angajati intr-o calatorie interioara continua si intr-un proces mereu generator de oportunitati de crestere si eliberare.
Mercur retrograd in Scorpion pare sa blureze exteriorul, sa-l acopere cu o copertina, fortandu-ne sa ne incredem mai mult in interior. Putem avea senzatia ca nu auzim bine, sau nu vedem prea clar, la propriu si mai ales la figurat. Cumva, nu ne mai putem baza pe imaginile exterioare, pe realitatea fizica, pe circumstante, si sigura cale este sa reinvatam cum sa ne cuibarim in interior si sa ne regasim credinta, puterea, adevarul propriu.
Intrebarile vor curge in cascada in mintea noastra, mai ales cand inversunarea aferenta oricarui blocaj intampinat se va da la o parte: “ce rol am eu in lumea asta?”, “care este mesajul adecvat?”, “Cu ce am gresit, unde nu am fost atent?”, “de fapt, ce-mi doresc cu adevarat si de ce nu am ajuns inca acolo unde am vrut?”, “de ce ma tem sa fiu cine sunt?”, “de ce sunt suparat pe x?” si… de fapt “pe cine sunt suparat?”
Oricum, activarea energiei Scorpionului, inca din toamna lui 2012, ne forteaza sa ne triem dorintele si sa eliberam tot ceea ce nu ne reprezinta si nu ne e util. Acum, odata cu Mercur retrograd, chiar suntem chemati sa facem curatenie, sa ne revizuim crezurile, dorintele, aspiratiile.
Ne putem simti precum un computer care are in el prea multe informatii si din acest motiv merge foarte greu. Sau precum dulapurile in care adunam foarte multe lucruri, care in timp devin inutile, inadecvate, nefunctionale… La fel cum, din cand in cand e nevoie de ordine si reorganizare in fisierele computerului si in dulapurile din casa, si noi e necesar sa renuntam la informatii care nu ne folosesc sau nu ne sunt potrivite, la resentimente, puncte de vedere toxice, atasamente.
Acum e momentul nu pentru inceputuri noi, ci pentru revizuire, reorganizare, reajustare, redresare si toate cele care incep cu “re”. Ne intoarcem in trecut, la alegerile facute. Ne intoarcem in situatii pe care nu le-am clarificat, nu le-am rezolvat. Apar oameni din trecut care au nevoie de lamuriri de la noi, sau noi de la ei. Ne putem repozitiona fata de o serie de oameni si experiente, de fapt este recomandat sa o facem. Putem sa ne eliberam acum de energia care nu ne este utila, putem pune capat unor famantari interioare care s-au datorat lipsei de claritate.
Fiecare intra in propriul malaxor interior, cunoscandu-si temerile, limitele si inhibitiile. Cei care au curajul sa stea acolo, in ei insisi, chiar daca nu e deloc confortabil sa afle ce vor afla, si vor avea incredere in sansa redescoperirii propriilor resurse si raspunsuri, pot renaste pur si simplu. La final, vor fi altii, mai liberi, mai increzatori, mai puternici, pe drumul lor. In schimb, cei care vor alege sa-si ancoreze aceasta durere a transformarii, in ceilalti, cautand tapi ispasitori sau rasucind cutitul in ranile altora, nu vor obtine decat si mai multa confuzie, durere, neliniste.
Este si o perioada a recastigarii autoritatii, acolo unde ne-am cedat-o altora prin propriile temeri si judecati. Acest lucru va fi posibil prin renuntarea la infatuare, aroganta, rigiditate. Prim smerenie, naturalete si mai ales flexibilitate. Evident, relatiile cu persoanele autortare se va schimba, raportul de forte se poate rasturna, mai ales in sfera profesionala.
Vom avea revelatii, vom primi raspunsuri din interior, dar e necesar sa avem incredere in ele, in noi, pentru a le recunoaste si a le urma. Vom sti ce este potrivit sa facem intr-o anumita imprejurare, dar prin ceea ce simtim si nu din ce gandim si analizam. Prin urmare, e nevoie de atentie si ascultare, de receptivitate, de incredere in sentimentele noastre. Lucrurile vor deveni din ce in ce mai clare, incepand cu 2 noiembrie.
Invatam acum, nu cum sa cautam raspunsuri in afara, ci cum sa ne punem noua insine intrebari cat mai clar, direct si onest.
In alta ordine de idei, in aceasta perioada sunt de evitat investitiile, semnarea de contracte cu bataie pe termen lung, achizitionarea de aparatura electrica si electronica, autoturisme etc. Informatia circula cu dificultate, de aceea e bine sa ne asiguram ca transmitem clar orice mesaj si ca suntem bine intelesi. Nu strica sa ne facem back-up pentru documente, mai ales pentru cele electronice si sa verificam de doua ori ceea ce scriem si dam mai departe. De asemenea, sa ne luam marja mai mare de timp pentru intalniri.
Mercur retrograd revelator si clarificator!
Nicoleta Svârlefus



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu