sâmbătă, 28 decembrie 2013

9 obiceiuri la care ar trebui sa renunti daca vrei sa fii prosper in 2014

2014 - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Fiecare om vrea sa fie fericit, sa aiba o viata implinita, sa se bucure de dragoste, prietenie. Si cu toate acestea mai sunt si unele persoane care se comporta complet mizerabil, cu ei si cu ceilalti din jur. Nu fac altceva decat sa invite saracia in propria viata si sa se planga de cat de prost o duc, fara ca macar sa-si dea seama ca atitudinea lor este singura care ii aduce in aceasta situatie.

Vrei sa te bucuri de lucruri frumoase in viata si sa fii prosper in noul an? Iata care sunt obiceiurile la care ar trebui sa renunti, in cazul in care le ai si tu.


1. Teama ca vei ramane fara bani

Vremurile pe care le traim sunt de o instabilitate cum rar s-a mai vazut. Cu toate acestea, teama ca iti vei pierde jobul, ca iti vei cheltui toate economiile, ca vei ramane fara bani nu face decat sa atraga aceste situatii in viata ta. In loc sa te concentrezi pe frica, concentreaza-te pe ceea ce ai si fii recunoscator.


2. Plictiseala





Unii oameni isi cultiva sentimentul ca viata este previzibila, ca urmeaza sa se intample X si Y, programandu-si astfel viitorul in culori sumbre. Indiferent cu cine se intalnesc se plang de viata lor plictisitoare, care nu le mai aduce nicio bucurie.


3. Atitudine negativa si certuri

Atunci cand iti pui etichete negative si ai atitudini negative fata de tine insuti si fata de cei din jur, vei vedea ca incet incet lumea te va ocoli si, mai mult, norocul si prosperitatea vor uita de tine. Cu cat esti mai negativist, cu atat mai multi oameni asemeni tie vei aduna in jur si vei avea parte de conflicte si certuri care te vor face si mai morocanos.


4. Intentii negative

Mai exista si genul de persoane care se simt bine facand rau. Vorbesc urat, jignesc, umilesc. Nu ii afecteaza durerea celorlalti.




5. Interese proprii

Sunt oameni care nu misca niciun deget daca actiunea respectiva nu le aduce lor, personal, vreun beneficiu. Tot ce fac are un scop precis, bine definit, care are legatura doar cu propria persoana si nicio legatura cu simplul ajutor oferit neconditionat celorlalti.


6. Lipsa recunostintei

Oamenii care sunt recunoscatori sunt mult mai fericiti decat cei care nu o fac. Cei care nu sunt recunoscatori au un singur motto: “Viata inseamna suferinta si apoi mori!”. Pentru ce sa fii recunoscator?


7. Invinovatirea altora

Orice ai face, oricine altcineva este de vina, mai putin tu insuti. Aceasta atitudine negativista nu te lasa sa vezi unde ai gresit si ce poti corecta pentru a indrepta situatia. Asuma-ti responsabilitatea pentru faptele tale si mergi mai departe, chiar daca ai gresit. Important este sa iti schimbi atitudinea si actiunile.




8. Traiesc in trecut

Viata se traieste in prezent, in niciun caz in trecut si mai ales in viitor. Atunci cand esti in alta parte mai putin in prezent, nu te poti bucura de viata, nu poti fi constient de oportunitatile care trec pe langa tine si astfel nu poti atrage prosperitatea.


9. Critica

Sunt oameni care au tot timpul ceva de comentat. Nimic nu le convine, totul este pe dos, in opinia lor, nu e nimic care sa merite un cuvant de lauda. Fiind mult prea ocupat cu critica, nu vei baga in seama oportunitatile care iti pot aduce prosperitatea.





2 comentarii:

  1. Multumesc pentru confirmari! Sa aveti un an minunat!
    Cu recunostinta pentru tot,Monica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te imbratisez cu multa iubire si iti doresc si tie sa ai un 2014 armonios si prosper!

      Ștergere